• Saeimā ievēlētais «Stabilitātei!» pārstāvis Kovaļenko agrāk krimināli sodīts par nelikumīgu alkohola glabāšanu un realizāciju

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    10. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Saeimā ievēlētais partijas «Stabilitātei!» pārstāvis Dmitrijs Kovaļenko pirms vairāk nekā desmit gadiem divās lietās krimināli sodīts par nelikumīgu alkohola glabāšanu un realizāciju, tomēr sodāmības vairs nav aktuālas, noskaidroja aģentūra LETA.

    2013.gada maijā Jelgavas tiesa 1978.gadā dzimušajam Kovaļenko piesprieda 200 stundas piespiedu sabiedriskā darba. No sprieduma izriet, ka Kovaļenko Jelgavā, Miera ielā, pie kāda veikala automašīnā «Volkswagen» glabāja četrās pudelēs nepilnus 20 litrus nelikumīga alkoholiska dzēriena – nezināmas izcelsmes bezkrāsas caurspīdīga šķidrumu ar specifisku smaržu un stiprumu.

    Citā lietā 2011.gada aprīlī prokuratūra viņam par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju piemēroja 140 stundas piespiedu darba.

    Prokuratūrā aģentūrai LETA apstiprināja, ka minētajai personai abi sodi izciesti un sodāmības vairs nav aktuālas. Saeimas vēlēšanu likumā teikts, ka parlamentā nevar ievēlēt personas, kuras ir sodītas par tīšu noziedzīgu nodarījumu, izņemot personas, kuras ir reabilitētas vai kurām sodāmība dzēsta vai noņemta.

    Tāpat prokuratūrā apliecināja, ka aktuālu apsūdzību citās lietās pret šādu personu nav.

    Jau ziņots, ka Valsts policija sākusi kriminālprocesu par jaunievēlēto partijas «Stabilitātei!» deputātes Glorijas Grevcovas melošanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK).

    Policija jau sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par nepatiesu ziņu sniegšanu valsts institūcijai. Tagad izskanējušo informāciju varēs pārbaudīt ar kriminālprocesa līdzekļiem un metodēm.

    Jaunievēlētā deputāte melojusi par savu darbavietu, pirmsvēlēšanu laikā CVK apzināti iesniedzot nepatiesu informāciju par to. Turklāt Grevcova CVK sniegusi nepatiesu informāciju arī par iegūto izglītību Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā.

    Partija «Stabilitātei» 14.Saeimas vēlēšanās ieguva 11 mandātus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē