• Rosina apsūdzēt uzņēmuma vadītāju par 2,1 miljona eiro kukuļa piedāvāšanu Rīgas domes deputātam

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    15. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis prokuratūrai uzrādīt apsūdzību uzņēmuma vadītājam par 2,1 miljona eiro kukuļa piedāvāšanu Rīgas domes deputātam, aģentūru LETA informēja KNAB.

    KNAB gūtie pierādījumi liecina, ka fiziskā persona, būdama akciju sabiedrības valdes priekšsēdētājs, piedāvāja Rīgas domes deputātam kukuli 2,1 miljonu eiro apmērā, lai minētās personas pārstāvētais uzņēmums uzvarētu koncesijas konkursā un pārņemtu daļu no cita namu apsaimniekošanas uzņēmuma apsaimniekotām mājām.

    Tāpat pirmstiesas izmeklēšanas laikā KNAB konstatēja, ka fiziskā persona norādīja amatpersonai, kādi būtu juridiskajai personai labvēlīgi koncesijas konkursa nolikuma nosacījumi.

    «Kukuļošana ir smags noziedzīgs nodarījums, tāpēc likumdevējs ir skaidri noteicis – kriminālatbildība par kukuļošanu iestājas ne tikai brīdī, kad kukulis fiziski nodots, bet jau brīdī, kad amatpersonai kukuļa piedāvājums tikai izteikts. Šādos gadījumos amatpersonai ir svarīgi atcerēties galvenos rīcības soļus: nepiekrist, taču piedāvājumu tūlītēji arī nenoraidīt, lūdzot laiku pārdomām, un nekavējoties sazināties ar KNAB,» norāda KNAB priekšnieks Jēkabs Straume.

    Straume arī paudis gandarījumu, ka amatpersonas izšķiras par labu sadarbībai ar KNAB, jo šāda rīcība ir augstas uzticības izrādīšana un KNAB darbības novērtēšana.

    Kriminālvajāšanu Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienesta izmeklēšanas prokuratūrai rosināts sākt pret fizisku personu par iespējamu liela apmēra kukuļa piedāvājuma izteikšanu valsts amatpersonai.

    Tāpat KNAB rosinājis prokuratūrai turpināt pirmstiesas izmeklēšanas laikā sākto piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanas procesu pret juridisko personu, kuras interesēs īstenots iespējamais noziedzīgais nodarījums.

    KNAB norāda, ka pēdējā mēneša laikā šī ir jau otrā iestādes sekmīgi izmeklētā krimināllieta, kas nodota prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai un kurā figurē informācija par mēģinājumiem kukuļot Rīgas domes deputātus.

    Jau ziņots, ka KNAB šonedēļ citā lietā rosināja apsūdzēt kāda uzņēmuma pārstāvi par it kā Rīgas domes deputātam paredzēta 5000 eiro kukuļa piesavināšanos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē