• Robežsardze pieķer tulku, kurš imigrantiem palīdzējis šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu

    Robežsardze
    Santa.lv
    Santa.lv
    31. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Robežsardze Facebook
    Pirms īsa brīža robežsardze ReTV Ziņu dienestu informēja, ka sākts kriminālprocess pret kādu tulku, kurš sniedzis tulka pakalpojumus robežsardzei, bet paralēli, kā izrādās, nelikumīgi palīdzējis šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

    Valsts robežsardzes amatpersonas sadarbībā ar Valsts drošības dienesta amatpersonām konstatēja iespējama noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas saistīts ar nelegālo migrāciju. Šā gada augusta sākumā Valsts robežsardzes amatpersonas uzsāka kriminālprocesu pret kādu tulku, kurš nodrošināja ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikā nelikumīgi Baltkrievijas-Latvijas robežu šķērsojušas personu grupas.

    Piektdien, 6. augustā, Valsts robežsardzes amatpersonas, veicot ārzemnieku ieceļošanas un uzturēšanās nosacījumu pārbaudi, konstatēja četrus Irākas pilsoņus, kuri bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu, savukārt izmeklēšanas laikā robežsargi noskaidroja, ka šos robežpārkāpējus ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā nodrošināja persona, kura iepriekš vairākkārtēji sniegusi tulka pakalpojumus Valsts robežsardzes lietvedībā esošajos kriminālprocesos, kuru ietvaros izmeklēti ar nelegālo migrāciju saistīti noziedzīgi nodarījumi.

    Tāpat izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka šī persona ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikā  nodrošināja vēl deviņus Irākas pilsoņus, kuri bija nelikumīgi šķērsojuši robežu šī gada jūnijā.

    Tulkojumu laikā, komunicējot ar noziedzīgajās darbībās iesaistītajām personām, tulks tika iesaistīts transnacionālas organizētās noziedzīgās grupas veiktajās noziedzīgajās darbībās, kas nodrošina Irākas pilsoņiem iespēju nelikumīgi šķērsot Baltkrievijas– Latvijas robežu. 

    Minētajā kriminālprocesā uz šo brīdi personas, kurai ir tiesības uz aizstāvību, procesuālais statuss piemērots četrām personām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē