• Rīgas Motormuzeja kausa izcīņa ierūcinās Biķernieku trases 55 gadu jubileju

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: dzintaraaplis.lv
    Atzīmējot Biķernieku trases 55. jubileju, šajā nedēļas nogalē autošosejas braucēji Dzintara apļa sezonas pirmajās sacensībās cīnīsies par Rīgas Motormuzeja kausu 2021.

    Sacensību ietvaros startēs Volga, Formula, VAZ un ABC Race klases. 

    Šogad dalībnieki sacentīsies lielajā autotrases konfigurācijā un trauksies garām Rīgas Motormuzeja līkumam, priecējot arī muzeja apmeklētājus. Spraigas cīņas un elpu aizraujoši momenti gaidāmi visos astoņos sacensību braucienos, kuros uz starta kopumā izies vairāk kā 50 automašīnas. Sacensību sezonu atklās VAZ un Volgu klases, kuras aizvadīs Dzintara apļa 1. un 2.posmu, savukārt Formula Easter un Formula Mondial klases sacentīsies Igaunijas čempionāta 3. un 4.posmā. Sacensībās piedalīsies arī seriāla ABC Race sporta automašīnas, kuras aizvadīs sezonas 3.posmu.

    Pasākums būs interesants ne vien autosporta faniem, bet arī vēsturisko auto entuziastiem. Pasākumu ietvaros šogad būs aplūkojama gan Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) Padomju tehnikas sekcijas pasākuma Volgas diena dalībnieku braucamrīki, gan plašā skaitā Youngtimer spēkrati, kuri ne tikai būs apskatāmi izstādes formātā, bet arī brauks pa Biķernieku trasi.

    Klātienē sacensības drīkstēs vērot skatītāji, kuriem ir sadarbspējīgs vakcinācijas pret Covid-19 vai Covid-19 pārslimošanas sertifikāts.

    Biķerniekos iepazīstinās arī ar pavisam jaunu kustību Latvijā – klasisko pedāļauto sacensības bērniem. Pasākumā pedāļauto būs skatāmi gan izstādes formātā, gan improvizētās sacīkstēs, kas norisināsies starta finiša taisnē starp sacensību braucieniem. Uz sacensībām tiek aicināti visi, kam ir savi pedāļauto un bērna augums nepārsniedz 110 cm. Ši iniciatīvu Rīgas Motormuzejs cer padarīt par jauku un ikgadēju tradīciju.

    Sacensībās arī šogad viesosies Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 19.kaujas nodrošinājuma bataljons. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēju tuvāk iepazīt kaujas tehniku un aplūkot kaujas ieroču ekspozīciju.

    Pasākuma laikā pie Biķernieku trases galvenajiem vārtiem norisināsies arī AAK Senlietu kolekcionāru un restauratoru saiets. Šis ir tradicionāls restauratoru, kolekcionāru un retro lietu cienītāju pasākums, kas apmeklētājiem sniedz iespēju atrast gan rezerves daļas savam retro automobilim, motociklam vai velosipēdam, gan arī senāku laiku periodiskos izdevumus, kalendārus, grāmatas, rotaļlietas un porcelāna izstrādājumus.

    Skatītāju biļetes varēs iegādāties sacensību dienā kasēs pie ieejas trasē.

    Skatītāju biļetes cena 5 euro, bērniem līdz 12.g.v. ieskaitot un invalīdiem – bezmaksas ieeja. Uzrādot sacensību aproci, Rīgas Motormuzeju 17. jūlijā varēs apmeklēt ar 50% atlaidi. Savukārt, uzrādot Rīgas Motormuzeja biļeti, apmeklē sacensības ar 50% atlaidi.

    Biķernieku trase savu 55. jubileju svinēs 30. jūlijā. 

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē