• Pļavniekos notikusī slepkavība saistīta ar «sava veida rēķinu kārtošanu»

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    24. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Rīgā, Pļavniekos, 11.martā notikusī slepkavība saistīta ar «sava veida rēķinu kārtošanu», ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» atzina Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks.

    Viņš skaidroja, ka sniegt informāciju par izmeklēšanu publiski «ir ļoti grūti», taču atklāja, ka saistībā ar notikušo ir apcietinātas vairākas personas.

    «Neiedziļināšos, bet, protams, varu pateikt to, ka sava veida rēķinu kārtošana tā ir. Mēs vācam pierādījumus, izmeklēšana virzās uz priekšu, un, kad būs iespēja pateikt sabiedrībai vairāk, mēs pateiksim,» solīja VP priekšnieks.

    Viņš arī aicināja cilvēkus, kuriem ir kāda informācija par notikušo vērsties VP, kā arī pateicās Stopiņu novada Pašvaldības policijas darbiniekiem, kas «reaģēja uz konkrētu situāciju».

    VP Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA teica, ka izmeklēšanā ir izvirzītas vairākas iespējamās notikušā versijas, tostarp viena no tām, ka notikušais varētu būt saistīts ar sava veida rēķinu kārtošanu.

    LETA atgādina, ka 11.martā Rīgā, Pļavniekos, Saharova un Keldiša ielu krustojumā plkst.14.43 noticis sevišķi smags noziegums – nošauts vīrietis -, pēc kā uzbrucēji nekavējoties pameta notikuma vietu un metās bēgt.

    Saņemot informāciju par notikušo, VP nekavējoties visā Latvijas teritorijā izsludināja plānu «Slazdi», piesaistot plašus policijas spēkus, tostarp pašvaldību policijas, lai vainīgās personas atrastu un aizturētu.

    Jau 11.martā VP ziņoja, ka ir aizturētas personas, kuras iespējams saistītas ar notikušo noziedzīgo nodarījumu. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

    VP lūdz atsaukties visus aculieciniekus un autovadītājus, kuri 11.martā laika posmā no plkst.10 līdz 17 pārvietojās Pļavnieku, Ulbrokas un Dreiliņu rajonos Rīgā.

    Iedzīvotāji aicināti pārskatīt savu video reģistratoru ierakstus un sazināties ar policiju.

    Iespējams, video reģistrators var būt fiksējis kādu autotransportu, cilvēkus vai situācijas, kas var būt ļoti nozīmīgas izmeklēšanai, piebilst VP.

    Informācijas sniegšanai aicina sazināties ar VP pa e-pastu «[email protected]» vai tālruņa numuru 28601498. Valsts policija aicina nebaidīties sniegt informāciju, anonimitāte tiek garantēta.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē