• Plastikas ķirurgs Ansis Ģīlis: Neredzu nevienu iemeslu nevakcinēties

    Sabiedrība
    Evija Kalnbērza
    Gita Vīksne
    5. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    «Neredzu nevienu iemeslu nevakcinēties,» pavēsta mediķis, kas Pfizer un BioNTech vakcīnu saņēma pagājušā gada 29. decembrī.

    Plastikas ķirurgs Ansis Ģīlis PDz uzsver – vakcīnas saņemšanas dienā juties priecīgs, ka beidzot tiek sperts kāds solis puslīdz normālas ikdienas virzienā.

    «Neesmu jutis diskomfortu vai kādas izmaiņas savā organismā pēc vakcīnas saņemšanas. Uzskatu, ka vakcinēšanās ir mana atbildība – pasargāt savus tuviniekus un pacientus no potenciāli nāvējošas infekcijas. Jo īpaši, ja tas ir tik vienkārši izdarāms. Tas prasa tikai 15 minūtes mana laika un divus adatas dūrienus ar triju nedēļu intervālu,» neticīgajiem liek padomāt Ansis.

    Viņš neatminas, ka iepriekš bijis kas līdzīgs, kad visi nopietnākie zinātnieki un medikamentu ražotāji roku rokā strādājuši viena konkrēta mērķa sasniegšanai.

    «Ir pamats domāt, ka šis var būt viens no kvalitatīvākajiem šādu veidu produktiem.

    Pasaulē jau vairāki miljoni cilvēku saņēmuši vakcīnas,» uzsver Ansis.

    Vaicāts par vakcīnas iespējamām blaknēm, plastikas ķirurgs norāda: «Tās, protams, var būt jebkuram medikamentam vai veiktajai manipulācijai. Eiropā reģistrētajām Covid-19 vakcīnām nopietnu komplikāciju biežums ir niecīgs, savukārt biežākie blakusefekti – sāpes dūriena vietā, apsārtums ap dūriena vietu, nogurums – tie ir sīkumi.

    Jo mēs taču, samaksājot ar šo nelielo diskomfortu, spējam pasargāt no nāves draudiem ar cukura diabētu slimojošu onkuli vai ķīmijterapiju saņēmušu omīti. Protams, nav šobrīd datu par vakcinēto cilvēku veselības īpatnībām ilgtermiņā. Tās ir fantāzijas. Cita instrumenta, kā apturēt pandēmiju, mums nav.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē