• Piecas dienas pēc iznākšanas no cietuma varmāka uzbrūk pusaudzei

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    9. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Valsts policija par uzbrukumu 16 gadus vecai meitenei aizturējusi agrāk par seksuāla rakstura noziegumiem sodītu vīrieti, kurš tikai piecas dienas iepriekš bija atbrīvots no apcietinājuma, aģentūru LETA informēja policija.

    Policijā vērsās kāda 16 gadus veca meitene, kura likumsargiem izstāstīja, ka 1. jūnijā pret viņu veikta seksuāla vardarbība, proti, todien ap plkst.18 jauniete izkāpa no autobusa Valdlaučos un pie viņas piegāja aizdomās turētais. Vīrietis ar spēku turēja meitenes rokas, aizspieda muti, aiztika viņas krūtis un lika viņai parādīt dzimumorgānus, pēc kā viņš pameta notikuma vietu.

    2. jūnijā tika aizturēts 1968.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš vairākkārt sodīts par seksuāla rakstura noziegumu izdarīšanu. Minētais vīrietis vien piecas dienas pirms nozieguma izdarīšanas bija atbrīvojies no ieslodzījuma vietas.

    Veicot izmeklēšanu kriminālprocesā, tika iegūti pietiekami daudz pierādījumu aizturētās personas atzīšanai par aizdomās turēto saskaņā pēc Krimināllikuma  panta par seksuālu vardarbība pret nepilngadīgo.

    Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

    Aizturētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē