• Pašvaldību izglītības iestādēs samazinājies skolēnu skaits

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    3. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šajā mācību gadā ir samazinājies skolēnu skaits pašvaldību izglītības iestādēs, bet būtiski tas audzis privātajās skolās, liecina informācija Valsts izglītības informācijas sistēmā.

    Pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs 1.- 12.klasēs reģistrēti kopumā 206 705 skolēni, kas ir par 734 bērniem jeb 0,35% mazāk nekā pērn. Savukārt privātajās vispārējās izglītības iestādēs šogad 1.- 12.klasēs reģistrēti 15 479 skolēni, kas ir par 2293 bērniem jeb 17,4% vairāk nekā pērn.

    Kopumā pašvaldību pirmsskolas un vispārējās izglītības iestādēs 1.septembrī bija reģistrēts par 3745 bērniem mazāk nekā pērn. Lielākais bērnu skaita samazinājums vērojams pašvaldību pirmsskolas izglītības iestāžu grupās no piecu gadu vecuma, kur reģistrēti 37 810 bērni jeb par 2450 mazāk nekā pērn.

    Pašvaldību pirmsskolas izglītības iestāžu grupās līdz piecu gadu vecumam šī mācību gada sākumā reģistrēti 46 257 bērni. jeb par 561 bērnu mazāk nekā pērn.

    Savukārt neliels bērnu skaita palielinājums vērojams privāto juridisko vai fizisko personu veidotajās izglītības iestādēs. Tajās 1.septembrī reģistrēti 3714 bērni vecumā no pieciem gadiem, kas ir par 26 bērniem vairāk, savukārt bērnu līdz piecu gadu vecumam skaits ir samazinājies – ja pērn uz 1.septembri tajās bija reģistrēti 7168 bērni, tad šoruden – 6837.

    Ministriju pakļautībā esošajās vispārējās izglītības iestādēs 1.-12.klašu skolēnu skaits pieaudzis nedaudz. IZM tiešā pakļautībā esošajās skolās jaunā mācību gada sākumā reģistrēti 197 skolēni jeb par trim bērniem vairāk nekā pērn, Kultūras ministrijas pakļautībā esošajās skolās – 465 skolēni jeb par vienu bērnu vairāk, bet Tieslietu ministrijas pakļautībā – 18 skolēni jeb par četriem bērniem vairāk nekā pērn.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē