• Pabriks: Neesmu tik bailīgs kā pašreizējais premjers attiecībā uz Covid-19 ierobežojumiem

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    19. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: europarl.europa.eu
    Covid-19 ierobežojumu ieviešanā ir jābūt uzmanīgākiem, un patlaban, pārdzīvojot Covid-19 pirmās šausmas, jāsāk taupīt resursus, savukārt esošais premjers Krišjānis Kariņš (JV) šajos jautājumos ir bailīgs, uzskata aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), kuru Ministru prezidenta amatam gaidāmajās vēlēšanās izvirzījusi partiju apvienība «Attīstībai/Par!».

    Pabrika ieskatā pirmās Covid-19 šausmas un bažas ir pārdzīvotas – pašlaik šis vīruss neizskatās tik bīstams, kā tas bija pirms diviem trīs gadiem, tāpēc ministra ieskatā šajā jomā būtu jāsāk taupīt resursus.

    «Ja rudenī paradīsies kāds ne tikai lipīgs, bet arī nāvīgs vīrusa paveids, tad šī pozīcija būs jāmaina, taču vienmēr esmu iestājies par to, ka atsevišķi ekonomiski ierobežojumi ir totāli nevietā. Mums vajadzēja vairāk stiprināt veselības nozari, nevis ieviest tādus ierobežojumus kā mājsēdes un «lokdaunus»,» pauda Pabriks.

    Viņš solīja turpmākas ievēlēšanas gadījumā būt ļoti uzmanīgs ar šādiem ierobežojumiem, jo nevar vienkārši sponsorēt kādas industrijas, tās verot ciet un neļaujot tām strādāt, neļaut cilvēkiem pārvietoties utt.

    Pabrika ieskatā efekts no šādiem pasākumiem uz slimības apkarošanu ir bijis neproporcionāli mazs, turklāt lieli ir bijuši arī valsts izdevumi testēšanai un tamlīdzīgiem pasākumiem.

    Ministra ieskatā turpmāk būtu jāstrādā pie medicīnas personāla algu palielināšanas, kā arī jāpilnveido slimnīcu tīkls, katram nosakot savu atbildību. Papildu rūpes veselības aprūpē būtu jāpievērš arī diagnostikai un paliatīvai aprūpei, «kas mums ir bērnu autiņos», kā arī bērnu veselības aprūpei.

    «Veselības nozares viens no galvenajiem uzdevumiem ir mazināt slodzi uz savu sistēmu, kas nozīmē, ka savlaicīgi ir jādiagnosticē slimības, mazāk hronisku slimnieku utt. Jā, nauda būs jādod, bet šie līdzekļi ir jāizmanto lietderīgi, racionāli, lai kopumā sistēma būtu efektīvi pārvaldīta. Ne visur tas šobrīd ir redzams,» vērtēja Pabriks.

    Atbildot uz jautājumu, vai viņa kā iespējamā premjera nostāja Covid-19 jautājumā būs būt ļoti uzmanīgiem, ministrs norādīja, ka viņš nav «tik bailīgs kā pašreizējais premjers attiecībā uz šo jautājumu».

    Pilnu interviju ar Pabriku iespējams lasīt sadaļā "LETA+: https://www.leta.lv/plus/19AD5F2F-46A0–405A-A95E-8EBA8A34DB1C/

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē