• Pabriks: Ja Krievija neatkāpsies no savas agresīvās politikas, Ukrainai nāksies kara vilni pavērst pretējā virzienā

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    27. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: europarl.europa.eu
    Ja Krievija nevēlēsies atkāpties no savas agresīvās politikas, tad Ukrainai nāksies kara vilni pavērst pretējā virzienā, un tas nebūs iespējams bez nopietnām bruņojuma piegādēm no sabiedrotajiem, intervijā Latvijas Televīzijai atzina aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

    Viņaprāt, Rietumi Vašingtonas vadībā beidzot ir sapratuši, ka nevajag kavēties ar bruņojuma piegādi Ukrainai un nav nozīmes to piegādāt pa daļām, tādējādi it kā izvairoties no situācijas eskalācijas.

    Pabriks izteicās, ka Krievija savu sākto karu Ukrainā nevar uzvarēt, bet vienlaikus arī nezina, «kā no tā tikt ārā». Viens no iespējamajiem scenārijiem esot Krievijas karaspēkam nostiprināties tajās teritorijās, kuras tas ieņēmis līdz šim, nemēģinot iet tālāk.

    Savukārt Ukrainā tikmēr notiek bruņoto spēku pāreja uz Rietumos ražotu, NATO standartiem atbilstošu modernu ekipējumu, kam potenciāli vajadzētu ievērojami uzlabot šīs valsts armijas kaujas spējas, komentēja Latvijas aizsardzības ministrs, piebilstot, ka tas Ukrainai ļoti noderēs, ja Krievija nevēlēsies atkāpties.

    «Ja Krievija nevēlēsies beidzot atkāpties no savas agresīvās politikas, tad Ukrainai nāksies vienkārši mēģināt šo kara vilni pavērst pretējā virzienā, un to bez lielām un nopietnām piegādēm no sabiedroto puses būs grūti izdarīt,» rezumēja Pabriks.

    Kā ziņots, Krievijas sāktais karš Ukrainā norisinās jau trešo mēnesi.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē