• Pabeigta izmeklēšana lietā par vīrieša slepkavību, kas izdarīta, viņu aizdedzinot

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Lita Millere/LETA
    Šonedēļ Valsts policija pabeidza izmeklēšanu lietā vīrieša slepkavību, kas tika izdarīta šī gada pavasarī ar sevišķu cietsirdību, proti, cietušo aizdedzinot.

    Jau ziņots, ka aizdomās par minētā nozieguma izdarīšanu turpat notikuma vietā – sabiedriskā transporta pieturā, policisti toreiz aizturēja kādu jaunieti. Aizdomās turētais aizvien atrodas apcietinājumā.

    22. maijā Valsts policija saņēma izsaukumu uz sabiedriskā transporta pieturu Rīgā, Dzelzavas ielā, kur bija aizdedzies cilvēks. Notikuma vietā ieradās operatīvie dienesti un cietušais tika nogādāts ārstniecības iestādē. Diemžēl vēlāk no gūtajiem miesas bojājumiem cietušais 1982. gadā dzimušais vīrietis mira.

    Turpat notikuma vietā aizdomās par šo noziegumu policisti aizturēja iespējamo vainīgo personu – 2002. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

    Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka abi vīrieši iepriekš nav bijuši pazīstami, un ka starp viņiem sabiedriskā transporta pieturā bija izcēlies konflikts, pēc kā ļaundaris otru vīrieti piekāvis un aizdedzinājis viņa apģērbu.

    Saistībā ar notikušo policija uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 117. panta ceturtās daļas – par slepkavību, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

    Aizdomās turētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

    Šā gada 6. septembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas likumsargi kriminālprocesā pabeidza izmeklēšanu un to nosūtīja Rīgas Ziemeļu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 2002. gadā dzimušo vīrieti.

    Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē