• Ostapenko ASV atklātā čempionāta astotdaļfinālā uzvar pasaules pirmo raketi

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    4. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Edijs Pālens/LETA
    Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdien ASV atklātā čempionāta astotdaļfinālā ar rezultātu 3–6, 6–3, 6–1 uzarēja planētas pirmo raketi polieti Igu Švjonteku.

    Ostapenko Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā ieņem 21.pozīciju un turnīrā izsēta ar 20.numuru, bet Švjonteka ir pasaules ranga līdere. Tiesa, zaudējums Ostapenko liks polietei atvadīties no ranga līderpozīcijas, kurā viņa bija 75 nedēļas pēc kārtas, pēc nedēļas par pirmo numuru kļūstot Arinai Sabaļenkai.

    Ceturtdaļfinālā Ostapenko tiksies ar mājinieci Koko Gofu (WTA 6.).

    ASV atklātā čempionāta labāko astoņniekā Ostapenko iekļuvusi pirmo reizi karjerā. Šogad viņa Ņujorkā nopelnījusi 430 WTA punktus, tiešsaistes rangā pakāpjoties uz 15.vietu, kā arī 450 000 ASV dolāru lielu naudas prēmiju.

    Arī visās trīs iepriekšējās spēlēs ar Švjonteku uzvaru bija svinējusi Ostapenko. 2019.gadā Birmingemas «WTA 250» sērijas turnīra pirmajā kārtā Latvijas tenisiste uzvarēja ar 6–0, 6–2, 2021.gada Indianvelsas «WTA 1000» sacensību astotdaļfinālā – ar 6–4, 6–3, bet pērnā gada Dubaijas «WTA 1000» vēlākā sacensību uzvarētāja bija pārāka ar 4–6, 6–1, 7–6 (7:4).

    Latvijas tenisiste no saviem sešiem vienspēļu tituliem šogad ir nopelnījusi vienu, uzvarot Birmingemas «WTA 250» sērijas mačos. Pirmajā «Grand Slam» turnīrā Austrālijā viņa sasniedza ceturtdaļfinālu, bet «Roland Garros» un Vimbldonā zaudēja pirmajā spēlē.

    Karjerā 15 WTA vienspēļu turnīros uzvarējusī Švjonteka šogad ir uzvarējusi Francijas atklātajās meistarsacīkstēs, Dohas un Štutgartes «WTA 500» sērijas turnīros, kā arī Varšavas «WTA 250» sacensībās, vēl sešreiz tiekot līdz sacensību pusfinālam. Vimbldonā poliete aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, un Austrālijas atklātajā čempionātā tika līdz astotdaļfinālam.

    Ostapenko šogad uzvarējusi 32 no 49 spēlēm, bet Švjontekas bilance ir 56–10.

    Sezonas pēdējais «Grand Slam» turnīrs norisināsies līdz 10.septembrim.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē