• Noskaidrots pasaulē bagātākais cilvēks. Krietni audzis arī Krievijas miljardieru skaits

    3. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Bernards Arno
    Foto: YouTube
    Bernards Arno
    Prestižais izdevums «Forbes» publiskojis pasaules bagātāko cilvēku jauno sarakstu, un tajā ir vairāki pārsteigumi.

    Pats bagātākais – modīgais francūzis

    Šogad pasaulē bagātāko cilvēku reitingā iekļauts 2781 miljardieris. Pats turīgākais jau otro gadu pēc kārtas ir 75 gadus vecais francūzis Bernārs Arno, kurš pārliecinoši nostūmis no pjedestāla «Tesla» dibinātāju Īlonu Masku.

    Turklāt pērn Bernāra bagātība bija 188 miljardi, bet šogad – jau 211 miljards.

    Viņš ir zīmolu grupas «LVMH» valdes priekšsēdētājs, un pēc apgrozījuma šī grupa ir pasaules līderis luksusa nozarē. Tajā ietilpst modes nams «Louis Vuitton» un uzņēmums «Moet Hennessy».

    Amerikāņu biznesmenis Īlons Masks ir otrajā vietā ar 180 miljardiem dolāru, bet trešajā vietā «Amazon» dibinātājs Džefs Bezoss ar 114 miljardiem. Līderu desmitniekā ir arī Bils Geits, Maikls Blumbergs, Stīvs Balmers. 

    Vēl vairāk krievu oligarhu

    Jaunajā bagātnieku reitingā iezīmējas arī kāds fakts, kuru var uzlūkot ar bažām – vēl nekad šajā topā nav bijis tik daudz Krievijas miljardieru. Kopumā tajā iekļauti 125 vārdi, un viņu kopējā bagātība ir 577 miljardi ASV dolāru. Turklāt šogad sarakstā ir par 15 krievu bagātniekiem vairāk, nekā pērn, un viņu bagātība gada laikā pieaugusi par 72 miljardiem dolāru.  Krievijas mediji norāda, ka šī tendence apliecina – Krievija spējusi ne tikai izturēt sankciju triecienu, bet arī vairot savu bagātību kara laikā.

    Bagātākais Krievijas biznesmenis aizvien ir «Lukoil» līdzīpašnieks Vagits Alekperovs ar 28,6 miljardiem dolāru lielu bagātību, taču viņam pa pēdām min metalurģiskā kombināta līdzīpašnieks Leonīds Mihelsons, kura bagātība gada laikā gan esot kritusies par 7 miljardiem dolāru. Miljardieru sarakstā ir arī Kontinentālās hokeja līgas padomes direktors Genādijs Timčenko, «USM Holdings» īpašnieks Ališers Usmans un citi. Bagātnieku pulciņā ir arī Latvijā labi zināmais Pjotra Avena biedrs Mihails Frīdmans, kurš vēl nesen cieta no Rietumu uzliktajām sankcijām un žēlojās, ka Londonā vairs nevar samaksāt mājas uzkopējai un aiziet uz restorānu. Pērn viņš pārvācās uz Izraēlu Taču, kad tur sākās karš, atgriezās Maskavā.

    Ielauzusies arī Teilore Svifta

    Bagātnieku sarakstā, kā jau ierasts, nonākušas arī vairākas pasaules līmeņa sporta un šovbiznesa zvaigznes. Jaunpienācēja viņu vidū ir pēdējo gadu superveiksminiece popzvaigzne Teilore Svifta. Viņas bagātība aplēsta 1,1 miljarda vērtībā.

     

      

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē