• No šodienas atcelts ārkārtējais stāvoklis medicīnā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    1. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    No šodienas atcelts ārkārtējais stāvoklis medicīnā, kurš tika izsludināts pērnā gada decembrī, informē Veselības ministrija (VM).

    Uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai un mazinoties stacionēto Covid-19 pacientu skaitam slimnīcās, Valsts operatīvā medicīniskā komisija (VOMK) trešdienas sēdē lēma ārkārtējo stāvokli medicīnā atcelt no šodienas.

    Šodien plkst.13 notiks attālināta preses konference, kurā plašāk informēs ne tikai par komisijas lēmumu atcelt ārkārtējo stāvokli, bet arī par noteiktajiem kritērijiem un citiem jautājumiem, kas saistīti ar šīm izmaiņām.

    Preses konferencē piedalīsies VM valsts sekretāre Indra Dreika, VM Veselības aprūpes departamenta Ārstniecības kvalitātes nodaļas vadītāja Sanita Janka, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs un Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas valdes locekle Ilze Kreicberga.

    Ārkārtējo stāvokli medicīnā izsludina gadījumos, ja tūlītēji pieejamo medicīnisko resursu apjoms neatbilst esošajam vai prognozējamam cietušo vai saslimušo skaitam, pilnvarojot ārstniecības iestādes brīvāk rīkoties ar saviem resursiem, lai sniegtu palīdzību gan Covid-19, gan neatliekamajiem pacientiem ar citām saslimšanām.

    Pašlaik Covid-19 slimniekiem paredzēto gultu skaits slimnīcās tiek samazināts, taču ārstniecības iestādēm ir jābūt gatavām tās trīs dienu laikā atjaunot, ja gadījumā Latvijā atkal būtiski palielināsies Covid-19 slimnieku skaits.

    Patlaban Covid-19 pacientu ārstēšana notiek trijās klīniskajās universitātes slimnīcās Rīgā un septiņās reģionālajās slimnīcās. Šonedēļ ir aizņemti 27% Covid-19 pacientiem paredzēto gultu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē