• NBS komandieris: Latvijas galvenais drošības garants ir Latvijas sabiedrība

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    3. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Zane Bitere / LETA
    Latvijas galvenais drošības garants ir Latvijas sabiedrība, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» uzsvēra Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

    Viņš atzīmēja, ka NBS intensīvi strādā pie spēju attīstīšanas, ieviešot visu to, ko var redzēt karā Ukrainā. Lielākais izaicinājums ir laiks, kas nepieciešams darbiem. Tikmēr Latvijas galvenais drošības garants ir Latvijas sabiedrība ar savu gatavību aizstāvēt valsti, pārliecināts Kalniņš.

    NBS komandieris uzskata, ka labākā motivācija jauniešiem iesaistīties Valsts aizsardzības dienestā (VAD) ir jaunieši, kas jau dienējuši VAD un var pastāstīt par tajā piedzīvoto. Patlaban pieteikumus iesnieguši 315 Latvijas pilsoņi. Kalniņš aicināja cilvēkus turpināt pieteikties VAD, jo daļa, iespējams, atbirs veselības stāvokļa dēļ.

    Viņš arī norādīja, ka, ja VAD pirmajā iesaukumā pieteiksies un atlasi izturēs vairāk nekā 300 cilvēki, tad visiem tiks rasta iespēja dienēt. 

    «Es būtu ļoti priecīgs, ja arī nākamgad, kad paredzēts iesaukt 600 cilvēkus, visi būtu brīvprātīgie. Tas nozīmētu, ka Latvijas sabiedrība ir atbalstoša šim dienestam,» teica Kalniņš.

    Ņemot vērā pieaugošo lidrobotu jeb dronu pielietošanu karadarbībā, Kalniņš atzina, ka tie ir liels izaicinājums bruņotajiem spēkiem un militārajai zinātnei, jo visi meklē efektīvus un maz maksājošus līdzekļus, kā pret tiem aizsargāties.

    Kalniņš uzskata, ka tuvākajā laikā parādīsies dažādas versijas, ko varētu ieviest minētā mērķa sasniegšanai. NBS arī strādā pie paņēmieniem, ko varētu ieviest. Tāpēc viņš «ļoti optimistiski» skatās uz nākotni saistībā ar risinājumu ieviešanu dzīvē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē