• Mūrniece: Jaunajā Saeimā ir jūtami mazāk populisma

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    7. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Jaunievēlētajiem parlamenta deputātiem ir ļoti liela vēlme kaut ko mainīt, tāpat kā tas bija iepriekšējā Saeimas sasaukuma sākumā, tikai šoreiz parlamentā ir jūtami mazāk populisma, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja bijusī ilggadējā parlamenta priekšsēdētāja, deputāte Ināra Mūrniece (NA).

    Viņa pauda cerību, ka jaunais Saeimas sastāvs pierādīs sevi ar lielāku pragmatismu, neatlaidīgu darbu, daudz idejām un spēju pastāvēt par šīm idejām, virzīt tās uz priekšu.

    Runājot par uzticēšanos parlamentam, Mūrniece atzina, ka parasti tā ir augstāka uzreiz pēc vēlēšanām, kad tautas dotais mandāts ir svaigi atjaunots.

    Ilgtermiņā sarūkošo Latvijas sabiedrības uzticēšanos Saeimai politiķe izskaidroja ar sarežģītajiem lēmumiem, kas parlamentam bija jāpieņem, sākot no 2008.gada ekonomiskās krīzes, beidzot ar Covid-19 pandēmiju un lēmumiem pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Sabiedrības ekspektācijas par Saeimas darbu nekad neesot tikušas pilnībā apmierinātas.

    Mūrniece piebilda, ka iepriekšējā Saeimas sastāva laikā tika piedzīvots ļoti augsts populisma vilnis, un, domājams, «arī tas ietekmēja cilvēku uzticību vai neuzticību parlamentam».

    Kā ziņots, Saeima šomēnes svin savu simtgadi. Šai jubilejai par godu šodien parlaments sanāks uz svinīgo sēdi, kurā uzrunu teiks 14.Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS), aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē