• Makrons brīdina par gaidāmiem «grūti panesamiem skatiem» no Donbasa

    Karš
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia Commons
    Krievija nākamo nedēļu laikā pastiprinās uzbrukumus Donbasā, ko pavadīs jauni «grūti panesami skati», piektdien sacīja Francijas prezidents Emanuels Makrons, brīdinājumu izsakot laikā, kad pasaule nav atguvusies no šoka pēc Krievijas karaspēka Kijivas pievārtē pastrādātajām zvērībām.

    «Šis karš, diemžēl, nebeigsies tuvāko dienu laikā,» radiostacijai RTL sacīja Makrons.

    Izredzes, ka tuvākajā laikā būtu sagaidāma «diplomātiska piekāpšanās» no Krievijas prezidenta Vladimira Putina puses, ir mazas, viņš atzina.

    Putins atvilcis karaspēku no Kijivas reģiona, lai koncentrētos uzbrukumam Ukrainas austrumos un dienvidos un izveidotu koridoru starp Krievijas anektēto Krimu un Donbasa separātiskajiem veidojumiem, norādīja Makrons.

    «9.maijs Krievijā ir valsts svētki, svarīgs militārs notikums, un tas ir teju droši, ka Putinam 9.maijā jābūt uzvaras dienai,» sacīja prezidents.

    «Viņi koncentrēs savus pūliņus Donbasā, un mēs tuvāko dienu un nedēļu laikā pieredzēsim grūti panesamus skatus,» viņš sacīja.

    Kopš Krievija 24.feruārī sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, Makronam ar Putinu bijušas daudzas telefonsarunas, arī par humāno palīdzību Krievijas sabombardētajās Ukrainas pilsētās, tomēr tām nav bijis tikpat kā nekādu rezultātu.

    Viņš atgādināja par «Krievijas totālo noraidījumu» Francijas, Turcijas un Grieķijas priekšlikumam par humānajiem koridoriem.

    Tomēr Makrons nepiekrita pārmetumiem, ka diskusijas ar Putinu ir pilnīgi neauglīgas, skaidrojot, ka dialogs būs svarīgs, lai nodrošinātu ģeopolitisko stabilitāti, kad kaujas būs beigušās.

    Makrons savus centienus Ukrainas krīzes kontekstā padarījis par vienu no galvenajiem tematiem prezidenta vēlēšanu kampaņā.

    Francijas prezidenta vēlēšanu pirmā kārta notiks svētdien.

    Aptaujas liecina, ka otrajā kārtā 24.aprīlī Makrons sacentīsies ar labējo kandidāti Marinu Lepēnu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē