• Ludzas novadā likumsargi konfiscē nelikumīgi ražotu alkoholu

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    19. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    11.septembrī Valsts policijas Ziemeļlatgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas darbinieki Ludzā konfiscēja nelikumīgi ražotu alkoholu.

    Valsts policija regulāri veic preventīvos un operatīvos pasākumus, lai apkarotu nelikumīgu akcīzes preču apriti. Viens no šādiem pasākumiem 11.septembrī tika sekmīgi realizēts, pateicoties Valsts policijas Ziemeļlatgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas darbiniekiem, kuri Ludzas novadā, Ludzā konfiscēja nelikumīgi ražotu alkoholu.

    Valsts policijas Ziemeļlatgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas savā rīcībā ieguva informāciju, ka Ludzas novadā, Ludzā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcīzes preču nelikumīgu apriti.

    Iepriekš uzsāktā kriminālprocesā, realizējot operatīvo informāciju, likumsargi veica sankcionētu kratīšanu kāda 1965.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā.

    Apskatot personas dzīvesvietu, likumsargi konstatēja, ka tur notiek nelikumīga alkohola ražošana un glabāšana. Kopumā kratīšanā atrasts un konfiscēts  ap 60 litriem brāgas. Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu ir noteikta nepieciešamā ekspertīze. Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamajai vainīgajai personai par minēto likumpārkāpumu draud kriminālatbildība.

    Saskaņā ar Krimināllikuma 221.pantu, par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu  (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu – soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē