• Lietuvā šausmīgā nāvē mirusi slavena keramiķe

    In memoriam
    Estere Jansone
    22. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook/Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyrius
    Baisi notikumi atgadījušies Lietuvas pilsētā Kauņā. Traģiskā nāvē mirusi tautā iemīļota un talantīga keramiķe Daiva Ramoškaite.

    Šonedēļ kādā Kauņas mākslinieku darbnīcā atgadījušies asinsstindzinoši notikumi. Daudzstāvu ēkā, kurā atradās vairākas mākslinieku darbnīcas un studijas, kravas lifts nospiedis keramiķi Daivu Ramoškaiti, ziņo portāls TV3.lt. Patlaban speciālisti vēl cenšas noskaidrot, kā tieši šis negadījums noticis.

    Daivu bezsamaņā pamanījusi kāda viņas kolēģe, kas nekavējoties izsaukusi operatīvos dienestus. Ierodoties notikuma vietā, mediķiem vairs nebija iespējams glābt 66 gadus veco sievieti, viņa tika pasludināta par mirušu notikuma vietā. Keramiķes mirstīgās atliekas ugunsdzēsējiem no bīstamā kravas lifta izdevās atbrīvot vien pēc vairākām stundām. Policija par notikušo sākusi pirmstiesas izmeklēšanu.

    Kravas lifts atradies simts gadus vecā ķieģeļu ēkā. Ramoškaites kolēģi vietējiem medijiem klāsta, ka liftu neviens no ēkas darbiniekiem, izņemot keramiķi, neizmantoja. Māksliniecei kravas lifts lieti noderējis māla masas pārvadāšanai. Viņa ēkas pagrabā glabājusi mālus, bet ar liftu tos vedusi uz savu darbnīcu.  

    «Šis ir milzīgs zaudējums Lietuvas mākslinieku kopienai. Viņa paliks mūsu atmiņās kā radoša, strādīga un izpalīdzīga personība, kas vairāk par visu ir mīlējusi keramiku, jo īpaši mālu,»  raksta Lietuvas Mākslinieku savienības Kauņas nodaļa. Atvadīšanās no mākslinieces Daivas Ramoškaites notiks šo ceturtdien, Kulautuvas ciematiņā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē