• Latvija Somijai lūdz 24 robežsargu palīdzību robežas apsargāšanai; ieradušies vien četri

    Robežsardze
    Ziņu aģentūra LETA
    8. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts robežsardze
    Nelegālās imigrācijas risku mazināšanai uz Latvijas-Baltkrievijas robežas Latvijas robežsargiem dosies palīgā divi Somijas robežsargi, kā arī patrulēšanas auto, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone.

    Latvija palīdzību Eiropas robežu un krasta apsardzes aģentūrai Frontex lūgusi jau pirms vairākām nedēļām, ņemot vērā straujo situācijas attīstību uz Lietuvas-Baltkrievijas robežas.

    Kopumā Latvija lūgusi 24 Frontex speciālistu iesaisti un līdz šim uz Latviju bija nosūtīti divi eksperti, kā arī trafarets patrulēšanas auto.

    Tagad saņemts apliecinājums, ka izmantojot Frontex uz Latviju nosūtīs vēl divus ekspertus no Somijas. Somijas eksperti pienākumus sāks veikt no 13.jūlija.

    Patlaban nav zināms vai Frontex uz Latvijas-Baltkrievijas robežu nosūtīs arī pārējos Latvijas prasītos speciālistus. 

    Rotācijas kārtībā Latvijā jau vairākus gadus darbojas pieci Frontex eksperti, kuru pienākumi ir saistīti ar pārbaudēm robežkontroles punktos.

    Gatavojoties iespējamam nelegālās imigrācijas vilnim uz Latvijas austrumu robežas, Valsts robežsardze lūgusi atbalstu arī Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS). 

    Robežsardze aizsardzības resoram lūgšot aptuveni 50 darbiniekus, lai divkāršotu patrulēšanas intensitāti pie robežas. LETA jau rakstīja, ka ņemot vērā pandēmijas ierobežojumus armija jau iepriekš vairākus mēnešus piedalījās patruļās uz valsts austrumu robežas.

    Jaunākais robežsardzes lūgums vēl tiek vērtēts, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā.

    Jau ziņots, ka no pagājušās piektdienas pie Baltkrievijas robežas sāk strādāt arī ES robežsardzes aģentūras Frontex darbinieki.

    Lietuvas amatpersonām ir aizdomas, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, reaģējot uz jaunajām Eiropas Savienības sankcijām, nesen paziņoja, ka Baltkrievija vairs neaizsargās Eiropu no nelegālajiem imigrantiem, narkotiku tirdzniecības un kontrabandas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē