• Latvijā sācies šlāgermūzikas noriets, un «Zelta Mikrofons’24» maina norises vietu

    Aktuāli
    21. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zelta Mikrofons
    Foto: Publicitātes foto
    Zelta Mikrofons
    Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta Mikrofons’24» žūrija visu decembri vērtē balvai iesniegtos ierakstus. Šogad tie ir 163 albumi, 134 dziesmas, 120 videoklipi, 46 debijas ieraksti un 15 koncertieraksti. Būs arī cita norises vieta.

    Ņemot vērā ekonomisko situāciju un tās ietekmi uz pasākuma finansējumu, šoreiz tiks mainīta ceremonijas t norises vieta. Zelta mikrofonus pasniegs nākamā gada 8. martā konferenču un pasākumu centrā «ATTA CENTRE» Krasta ielā Rīgā. «Šis ir bijis sarežģīts gads it visiem – pēc apstākļu rūpīgas izvērtēšanas nolēmām mainīt «Zelta Mikrofons’ 24»  norises vietu uz mazāka apmēra telpām.

    Dažkārt laikus pasperts solis atpakaļ nozīmē lielu lēcienu uz priekšu nākotnē,» uzskata Elita Mīlgrāve, šī notikuma ilgadējā producente.

    «Zelta Mikrofons’24» vērtēšanai varēja iesniegt ierakstus, kas izdoti kas izdoti laika posmā no 2022. gada 2. decembra līdz šī gada 1. decembrim. Gada balvas žūriju veido 40 mūzikas nozares profesionāļi, tajā skaitā muzikologi, mūzikas kritiķi, žurnālisti, radio programmu veidotāji, kuri ierakstus vērtē 20 dažādās kategorijās. Nominantus paziņos 17. janvārī.

    «Latvijas mūzikas industrija turpina audzēt izdoto ierakstu apjomu, kas korelē ar tendenci, ka nav nepieciešamas profesionālas un dārgas studiju telpas, lai ieskaņotu savu mūziku, to katrs var izdarīt savā datorā, un tas atspoguļojas arī iesniegto ierakstu skaitā. Šogad vērtēšanai iesniegti 163 albumi (pērn bija 156). Vēl viena tendence – samazinās izdoto un iesniegto šlāgermūzikas ierakstu skaits, varam runāt par šā žanra norietu Latvijas mūzikā.

    Laiks, kad milzīgās tirāžās gan kasetēs, gan kompaktdiskos tika izdotas dažādas šlāgermūzikas izlases, ir pagātnē.

    Pieaudzis elektroniskās mūzikas īpatsvars, šogad iesniegti 14 albumi. Bagātīgs ierakstu birums ir arī apvienotajā džeza, fanka un soulmūzikas kategorijā,» ieskicē žūrijas priekšsēdētājs mūzikas kritiķis Jānis Žilde.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē