• Latviešiem interesē satikt Zelenski – vai to varēs izdarīt?

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    10. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia Commons
    Iedzīvotāji sociālajos medijos interesējas par iespēju ceturtdien, 11.janvārī, Rīgā redzēt Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, novēroja aģentūra LETA.

    Daļa sociālo mediju lietotāju pieļauj iespēju apmeklēt Zelenska sagaidīšanas ceremoniju, kas ceturtdien notiks Rīgas pils laukumā.

    Latvijas prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris aģentūrai LETA norādīja, ka vizītes specifikas un paaugstināto drošības apsvērumu dēļ iespējas redzēt Ukrainas prezidentu būs ļoti ierobežotas.

    «Aicinu visu Ukrainas prezidenta vizītes atspoguļojumu skatīties tiešraidē ar Latvijas masu mediju starpniecību,» pauda Drēģeris.

    LETA jau rakstīja, ka oficiālā vizītē Latvijā ceturtdien ieradīsies Ukrainas prezidents. Paredzēts, ka vizīte sāksies plkst.16.15 ar viņa sagaidīšanas ceremoniju pie Rīgas pils, kam sekos Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča un Zelenska oficiālais foto un ieraksts viesu grāmatā.

    Zelenska vizītes laikā iecerētas Latvijas un Ukrainas delegāciju sarunas, pēc kurām plkst.17.25 notiks Rinkēviča un Zelenska kopīgā preses konference, kuras laikā Latvijas prezidents izziņos jauno Latvijas palīdzības pakotni Ukrainai.

    Savukārt plkst.18.05 Zelenskis tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS), kam plkst.19.10 sekos tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV).

    Plānots, ka vizītes laikā tiks pārrunāta Latvijas un Ukrainas divpusējā sadarbība, turpmākais Latvijas un sabiedroto atbalsts Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju, kā arī ar Ukrainas eiroatlantisko integrāciju saistīti jautājumi.

    Šonedēļ Ukrainas prezidents viesojas Baltijas valstīs. Trešdien Zelenskis ieradās iepriekš neizziņotā vizītē Lietuvā, ceturtdien viņš apmeklēs Latviju, bet pēc tam dosies arī uz Igauniju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē