• Ko savā uzrunā pateica Putins? Par kodolieročiem, ļaunajiem Rietumiem un jaunas savienības plāniem

    Krievijas agresija
    Marta Kalniņa
    29. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzruna Federālajai sapulcei ilgst jau gandrīz divas stundas. Visā Krievijā ļaudis pulcējās vietējos kinoteātros, lai to noskatītos uz lielā ekrāna. Ko tad īsti jau pateicis Putins?

    Jācīnās ar Rietumiem

    Viena no pirmajām tēmām, kuru savā uzrunā iztirzāja Putins, bija Rietumu ietekme pasaulē. «Viss, ko izdomā Rietumi, reāli draud pāraugt konfliktā ar kodolieroču izmantošanu, tātad – novest līdz civilizācijas  iznīcināšanai,» uzsvēra Krievijas vadonis.

    «Tā saucamie Rietumi ar savu ieradumu radīt nacionālus konfliktus visā pasaulē grib apturēt mūsu attīstību. Krievijas vietā viņiem vajag atkarīgu, apdzisušu, izmirstošu teritoriju, kur var darīt visu, kas ienāk prātā. Viņi gribētu ar Krieviju izdarīt tieši to, ko izdarījuši ar daudziem citiem pasaules reģioniem, tostarp Ukrainu – ienest mūsu mājās šķelšanos un padarīt mūs vājus no iekšpuses,» tā Putins.    

    «Kopā mēs varēsim visu. (..) Mēs jau parādījām, ka mūsu sabiedrībā galvenās vērtības ir žēlsirdība, savstarpējais atbalsts, solidaritāte. Un šodien, kad mūsu dzimtene sargā savu suverenitāti, aizstāv mūsu tautiešu dzīvības Donbasā un Novorosijā, galvenā loma šajā taisnības cīņā pieder mūsu pilsoņiem,» uzsvēra Putins.    

     

    «Bez Krievijas pasaules kārtība nav iedomājama»

    «Acīmredzami jāstrādā pie tā, lai jau apjaušamā perspektīvā veidotu vienotas un nedalāmas Eirāzijas kontūru. Mēs esam gatavi sarunām par apvienošanos ar visām ieinteresētajām valstīm. Vēlreiz uzsvēršu: bez suverēnas, stipras Krievijas nekāda cita pasaules kārtība nav iespējama,» savā uzrunā Federālajai sapulcei nupat paudis Vladimirs Putins.

     

    «Ne jau Krievija uzsāka karu Donbasā…»

    Krievijas galva atzīmēja, ka Krievijas militārie spēki pārliecinoši turpinot virzīties. «Ne jau Krievija uzsāka karu Donbasā, bet tā izdarīs visu, lai to pabeigtu,» pauda Putins. Viņš akcentēja, ka šobrīd izšķirošā loma šajā cīņā pieder Krievijas iedzīvotājiem, un lielākā daļa atbalsta karadarbību Ukrainā. Atminējās arī karā kritušos krievus un godināja viņus ar klusuma minūti.

     

    Lieli plāni nākotnei

    Lielāko daļu laika Putins veltīja Krievijas izaugsmes slavināšanai un plāniem, kā tiks paaugstinātas pedagogu algas un bērnu kopšanas pabalsti, lai risinātu demogrāfijas krīzi. Tāpat visi līdzekļi un spēki tikšot veltīti visa veida ražošanas attīstīšanai. Esot jādara viss, lai imports nepārsniegtu 17 %. Putins aicināja vietējos uzņēmējus neļaut aizplūst naudai ārpus valsts robežām. «Principiāla prasība: tēvijas biznesam jāstrādā Krievijas juridikcijā. Nelaist naudas līdzekļus ārpus robežām, kur, kā izrādās, var pazaudēt visu. Un tagad mēs ar kolēģiem no biznesa pasaules tiekamies un domājam, kā viņiem palīdzēt no turienes kaut ko izvilkt. Nu, nevajag tur neko lasīt, tad arī nerisināsim jautājumus par to, kā atgriezt.»   

      

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē