• Kariņš bezmaksas vakcināciju salīdzina ar ēdieniem un dzērieniem klātu galdu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    16. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) bezmaksas vakcināciju pret Covid-19 salīdzina ar ēdieniem un dzērieniem klātu galdu, pie kura iedzīvotāji var ieturēties.

    Šodien intervijā Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā Kariņš skaidroja, ka tagad viena no galvenajām prioritātēm ir panākt, lai rudenī skolās mācības atsāktos klātienē un bērni varētu pilnvērtīgi iegūt izglītību. To varot panākt, ja ir ļoti plaša sabiedrības vakcinācijas aptvere.

    Latvija ilgstoši cietusi no tā, ka valstī nebija pietiekama daudzuma vakcīnu, taču politiķi esot parūpējušies par to, lai vakcīnas būtu noliktavās. Tāpat tikšot veidoti papildu vakcinēšanās punkti.

    «Jebkurš valsts iedzīvotājs virs 12 gadu vecuma ir tiesīgs saņemt vakcīnu, un mums ir, pretī ko dot. Galds ir saklāts. Nu, kā saka, visi šķīvji, glāzes, pudeles, šķiņķi, rasoli, viss ir. Tikai jānāk pie tā galda un bezmaksas jāpaēd, cik tik var! Tā saucas vakcinēšana,» uzsvēra Kariņš.

    Premjers skaidroja, ka vīruss nekur nav pazudis, taču nedrīkst ļaut tam izplatīties, lai nepieaugtu saslimstība un mirstība.

    Kariņš otrdien valdības sēdē aicināja atbildīgās ministrijas «nopietni apsvērt» atsevišķu pakalpojumu sniedzējiem noteikt obligātu vakcināciju pret Covid-19. Šodien Latvijas Radio skaidrojot minēto, premjers norādīja, ka svarīgi ir palielināt vakcinācijas aptveri jomās, kur darbiniekiem iekštelpās ir cieši un ilgstoši kontakti. Šādi cilvēki, piemēram, ir mediķi, pedagogi un sociālie darbinieki, jo prakse liecina, ka tieši šo cilvēku darbavietās rodas infekcijas perēkļi.

    Kariņš norādīja uz vakcinācijas līdzību ar dzemdībām, proti, valsts patlaban ir noteikusi prasību, ka tēviem pirms dalības dzemdībās ir jāveic plaušu rentgena izmeklējums, bet, ja tēvs nevēlas to veikt, tad bērnu viņš var satikt vēlāk.

    «Ārstiem un skolotājiem, lai strādātu, ir zināmas prasības. Šī [vakcinācija] nav nesamērīga prasība, tā pasargā dzīvības un aptur mirstību,» piebilda premjers.

    Jau ziņots, ka Kariņš otrdien valdības sēdē aicināja atbildīgās ministrijas «nopietni apsvērt» atsevišķu pakalpojumu sniedzējiem noteikt obligātu vakcināciju pret Covid-19.

    Kariņš pauda bažas par Covid-19 Indijas celma izplatību Latvijā, kā arī par vakcinācijas tempa mazināšanos un to, ka Latvijā pirmo vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši vien 40% senioru, proti, vecumā grupā no 60 gadiem. 

    «Ja šie cilvēki nebūs pasargāti, tad agrāk vai vēlāk augs hospitalizēto skaits un nāves gadījumu skaits,» bažījās premjers.

    Viņš aicināja Veselības ministriju, Tieslietu ministriju un Operatīvās vadības grupu «nopietni apsvērt» iespēju, vai atsevišķu pakalpojumu sniedzējiem nevajadzētu paredzēt obligātu vakcināciju pret Covid-19.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē