• Kāpēc «Rīgas namu pārvaldnieks» aptaujas nevar organizēt vienkāršāk?

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    18. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) mūsu mājā plāno veikt nelielu remontu, pirms tam aptaujājot, vai dzīvokļu īpašnieki piekrīt, ka tam izmanto uzkrājumu. Mēs, seniori, gribētu piedalīties šajā aptaujā, taču iesniegt atbildi var tikai divos veidos: vienā vajadzīgs e-paraksts, kura mums nav, otrā – anketu nogādāt RNP klientu centrā, kas no mūsu mājas ir diezgan tālu. Vai nevarētu šo aptauju veikšanu vienkāršot, lai arī pensionāri tajās var piedalīties?

    SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» Komunikācijas nodrošinājuma nodaļas vadītāja Una Grenevica piekrīt, ka lēmumu pieņemšanas procesam būtu jābūt efektīvākam un vairāk vērstam uz klientu, taču vienlaikus paskaidro, ka saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likuma nosacījumiem dzīvokļu īpašnieku kopība par savā kompetencē esošajiem jautājumiem lēmumus var pieņemt dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē, aptaujas veidā vai citādi savstarpēji vienojoties, ja šādu lēmuma pieņemšanas veidu dzīvokļu īpašnieku kopība ir iepriekš noteikusi.

    Likums skaidri definē, kā tiek pieņemti lēmumi aptaujas veidā, – to darot rakstveidā vai izmantojot Būvniecības informācijas sistēmu (BIS). Likums neparedz iespēju balsošanu integrēt citās platformās, piemēram, pašapkalpošanās vortālā www.e-parvaldnieks.lv, taču nākotnē RNP plāno paplašināt vortāla iespējas, kas tiktu integrētas ar BIS sistēmu, un klients varētu tikt novirzīts uz attiecīgo balsošanas platformu no RNP vortāla, tādējādi maksimāli atvieglojot lēmumu pieņemšanu.

    Papildus viņa aicina šādās situācijās, kad nav iespējams aptaujas lapu nogādāt līdz RNP klientu centram, kooperēties ar kaimiņiem, piemēram, uzstādot mājā pastkastīti anketām un pilnvarojot kādu iedzīvotāju tās aizgādāt uz klientu centru vai nosūtīt RNP tās pa pastu.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē