• Kā senioriem saņemt e-talonā 100% atlaidi?

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    2. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    No 2023. gada 2. janvāra Rīgā deklarētie strādājošie vecuma pensionāri sabiedriskajā transportā varēs braukt ar 100% atlaidi, bet, lai tas būtu iespējams, ir nepieciešams savos e-talonos šo 100% atlaidi ielādēt.

    Atlaides saņemšanai nav jānoformē jauns e-talons, kā arī nav nepieciešama izziņa no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras. Atlaidi bezmaksas braukšanai sabiedriskajā transportā var saņemt savos jau esošajos e-talonos vai Rīdzinieka kartē biļešu automātos, kas izvietoti pieturvietās vai tirdzniecības centros. Kā tas notiek? Ieliec savu personalizēto e-talonu vai Rīdzinieka karti biļešu automātā. Pēc tam ar jā apstiprini 100% atlaižu ielādi. E-talona saturā (parādīsies ekrānā) būs redzama piešķirtā atlaide. Darbiņš padarīts – izņem savu e-talonu no biļešu aparāta.

    Atlaidi savā esošajā e-talonā strādājošie vecuma pensionāri var saņemt arī galapunktos pie dispečera. Adreses: Kurzemes prospekts 110A, Baltā iela 2A, Maskavas iela 270, Meža prospekts 1A, Pulkveža Brieža iela 47, Spīķeru iela 1, Lidoņu iela 6, Hipokrāta iela 2H, Višķu iela 12A, Dzelzavas iela 105, Katlakalna iela 10, Murjāņu iela 58, Kurzemes prospekts 137, Parādes iela 36A, J. Endzelīna iela 11, Līvciema iela 48.

    Ja, būdams strādājošais vecuma pensionārs, līdz šim neesi noformējis Rīdzinieka karti vai saņēmis atlaidi, kas jau šobrīd ļauj iegādāties lētākas biļetes, jādodas uz klientu apkalpošanas centru, līdzi ņemot pensionāra apliecību un personu apliecinošu dokumentu – pasi vai eID karti. Arī šajā gadījumā izziņa no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras nav nepieciešama. Klientu apkalpošanas centru adreses: Kurzemes prospektā 137, Prāgas ielā 1, Spīķeru ielā 1, Brīvības ielā 49/53 un Brīvības gatvē 384B. Klientu centra apmeklējumam vēlams iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 20361862 vai mājaslapā https://saite.lv/gFVrX. Pretējā gadījumā var nākties gaidīt rindā.

    Atgādinām, ka strādājošiem izdienas pensionāriem no 2023. gada 2. janvāra mēnešbiļetes cena būs 15 eiro.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē