• Juristei par kursos iepazītas sievietes noslepkavošanu piespriež cietumsodu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    5. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa juristei Dagnijai Baumanei piespriedusi 12 gadu cietumsodu par kādas sievietes slepkavību, iešaujot upurim vairākus šāvienus mugurā, aģentūru LETA informēja Tiesu administrācijā.

    Tiesa Baumani atzina par vainīgu pēc Krimināllikuma 116.panta, proti, par slepkavību. Tiesa nolēma piedzīt no apsūdzētās par labu cietušajiem morālā kaitējuma kompensācijas vairāk nekā 50 000 eiro apmērā. Baumane pēc sprieduma pasludināšanas tika apcietināta tiesas zālē un nogādāta cietumā.

    Jau vēstīts, ka Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai 2019.gada nodeva krimināllietu pret Baumani par kursos iepazītas paziņas nošaušanu.

    Pēc apsūdzības sniegtās informācijas, lietā apsūdzētā sieviete ar upuri iepazinusies angļu valodas kursos. Kursu laikā apsūdzētajai radušās simpātijas pret minēto sievieti.

    Baumane savā dzīvē jutās vientuļa un cerēja uz attiecību izveidošanu ar cietušo. Par savām jūtām apsūdzētā nekādā veidā nepaziņoja cietušajai, viņas netikās un nekomunicēja ārpus minētajiem mācību kursiem.

    Vairāku gadu laikā apsūdzētā sekojusi nogalinātajai sociālajos tīklos, bet 2016.gadā viņai izdevies noskaidrot upures dzīvesvietu. Baumane 2017.gada 12.maijā kādā nama pagalmā, Krišjāņa Valdemāra ielā, Rīgā, sagaidījusi sievieti pie viņas mājas ar nodomu nogalināt, ko arī realizējusi, izdarot trīs mērķtiecīgus šāvienus sievietei mugurā. No gūtajiem ievainojumiem iestājās cietušās nāve.

    Apsūdzētā ekspertīzē atzīta par pieskaitāmu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē