• Jauns elektroauto tikai par 20 500 eiro – Latvijas auto tirgū ienāk Ķīnas zīmols GWM

    Elektroauto
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Globālais autoražotājs Great Wall Motor (GWM) Latvijā, Lietuvā un Igaunijā plāno laist klajā elektrisko automobili GWM ORA un vēlāk šī gada laikā arī plug-in hibrīdu GWM WEY.

    GWM ORA ienāca Eiropas tirgū jau 2022. gadā, uzsākot savu ceļu Zviedrijā un vēlāk paplašinoties uz Apvienoto Karalisti, Īriju, Islandi un Vāciju. «Pēdējā gada laikā International Motors Nordic Zviedrijā ir pārdevis 1000 GWM ORA 03 automašīnas, un tagad mēs saredzam lielisku iespēju uzsākt GWM tehniski viedo, labi aprīkoto un stilīgo automobiļu pārdošanu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

    Pirmais pārdošanā nonāks elektromobilis GWM ORA 03, bet gada otrajā pusē varēsim piedāvāt arī plug-in hibrīda modeli WEY. Mūsu mērķis ir līdz 2026. gadam Baltijā pārdot 1400 elektromobiļus un plug-in hibrīdus no GWM,» stāsta Kristers Blumdels (​​Christer Blomdell), International Motors Nordic izpilddirektors.

    Kā norāda Ringo Rāhumels (Ringo Rahumeel), International Motors Nordic pārdošanas direktors Baltijas valstīs, jaunā zīmola ienākšana Baltijā ne tikai bagātinās vietējo elektromobiļu klāstu, bet arī padarīs elektromobiļu iegādes iespējas daudz pieejamākas plašākam patērētāju lokam.

    «Elektriskās automašīnas nepārprotami ir ilgtspējīgāka un videi draudzīgāka personīgā transporta nākotne. Mēs novērojam tendenci, ka cilvēki pērk elektromobiļus, kuriem ir ne tikai vismodernākās tehnoloģijas, bet arī stils un raksturs. GWM ORA 03 lieliski apvieno ilgtspējību un stilu, kā arī piedāvā izcilu cenas un kvalitātes attiecību elektrisko automobiļu klasē. Kamēr lētāku elektromobiļu cenas parasti svārstās no 35 000 līdz pat 40 000 EUR, pilnībā aprīkota GWM ORA 03 mazumtirdzniecības cena būs 29 995 EUR. Taču vēlos izcelt, ka pārdošanas sākumperiodā automašīnu varēs iegādāties par īpašu cenu 24 995 EUR, turklāt, lai padarītu to vēl pieejamāku, pircējs var pretendēt uz valsts atbalstu elektromobiļa iegādei 4500 EUR apmērā. Tas viss padara GWM ORA 03 elektromobili par ideālu izvēli gan pāriem, kas vēlas iegādāties savu pirmo auto, gan arī ģimenēm, kas novērtē komfortu un drošību pilsētvidē,» tā Rāhumels.

    2022. gadā GWM ORA 03 tika piešķirts piecu zvaigžņu vērtējums Eiropas jauno automašīnu novērtēšanas programmas Euro NCAP ietvaros, kategorijā «Mazie ģimenes auto».

    Turklāt automašīnai tika piešķirts arī augstākais novērtējums Zaļo transportlīdzekļu novērtēšanas programmā Green NCAP, kur automašīnas tiek izvērtētas pēc trīs kritērijiem – tīrs gaiss, energoefektivitāte un CO2 emisijas. Uzlādējot automobili ar 11kW lielu jaudu, kopējā efektivitāte no tīkla (lādēšanas spraudņa) līdz akumulatora izvadam ir 93,2% – tas ir viens no augstākajiem efektivitātes rādītājiem, ko Green NCAP jebkad reģistrējis.

    GWM ORA 03 tiks laists klajā ar divām dažādām akumulatoru ietilpībām – izlaiduma modelis ar 48 kWh ietilpību, kam drīzumā pievienosies 63 kWh versija, kas ļaus nobraukt attiecīgi 310 un 420 km. Akumulatoru var uzlādēt no 20% līdz 80% attiecīgi 38 vai 46 minūtēs akumulatoram ar lielāku ietilpību.

    Elektromobiļi ir aprīkoti ar visām nepieciešamajām sistēmām, ko sagaida no mūsdienīga auto – 360 grādu kamera, kruīza kontrole, kas pielāgojas priekšā braucošajam auto, joslas ieturēšanas palīgsistēma, dažādi brīdinājuma signāli un stabilitātes kontrole. Automašīnas interjerā ir izmantoti sintētiski, ilgtspējīgi izgatavoti materiāli.

    GWM ORA 03 citu automašīnu vidū izceļas ar iespaidīgu garantijas paketi – tam ir 5 gadu rūpnīcas garantija bez nobraukuma ierobežojuma, 8 gadu akumulatora garantija (maksimālais nobraukums 160 000 km), 5 gadu garantija krāsošanai bez nobraukuma ierobežojuma un 12 gadu pretkorozijas garantija, arī bez nobraukuma ierobežojuma.

    GWM ORA 03 pārdošana Latvijā sāksies 2024. gada 10. februārī. Nākamais GWM automašīnas modelis, plug-in hibrīds WEY, tirgū nonāks gada vidū. «AD REM Auto» un «Īle Auto» būs oficiālie GWM ORA un WEY pārstāvji Latvijā (Rīgā), kas nodrošinās arī visus nepieciešamos servisa pakalpojumus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē