• Izbraukuma vakcinācija pret ar Covid-19 šajā nedēļas nogalē notiks 10 vietās visā Latvijā

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Šajā nedēļas nogalē gadatirgos un pasākumos visā Latvijā notiks izbraukuma vakcinācija pret ar Covid-19.

    Šonedēļ izbraukuma vakcinācijas pret Covid-19 notiks Gulbenē, Valmierā, Skultē, Ādažos, Cesvainē, Krāslavā, Smiltenē, Smārdes pagastā, Aucē un Bērzgalē. Izbraukuma vakcinācija notiek bez iepriekšējā pieraksta, tās organizēšanā iesaistās gan pašvaldības, gan vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji, gan NBS.

    Sestdien, 24. jūlijā, izbraukuma vakcinācija notiks:

    • no plkst. 10:00 līdz 14:00 Gulbenes pilsētas svētkos Gulbīšu parkā
    • no plkst. 10:00 līdz 18:00 Valmieras pilsētas svētkos Cēsu iela 4, pie Vidzemes augstskolas
    • no plkst. 7:30 līdz 12:00 Skultes tirgū
    • no plkst. 7:00 līdz 12:00 Ādažu krāmu tirgū
    • no plkst. 10:00 līdz 14:00 Cesvaines Amatnieku un mājražotāju tirdziņā Pils ielā 2
    • no plkst. 8:00 līdz 14:00 Krāslavas pils pagalmā (vakcinēs balstvakcīnas)
    • no plkst. 9:00  līdz 18:00 Pasākumā Stirnu buks Smiltenē Tapera ezera promenādē
    • no plkst. 9:00 līdz 17:00 Smārdes pagastā -  atpūtas kompleksa Valgums Baskāju takas teritorijā
    • no plkst. 8:00 līdz 14:00 Auces vasaras tirgū Ausmas ielā 3

    Svētdien, 25. jūlijā, izbraukuma vakcinācija notiks:

    • no plkst. 9:00 līdz 12:00 Bērzgales Annas dienas tirgū Rītupes iela 34

    Gadatirgos un pasākumos tiks vakcinēts pamatā ar Pfizer vakcīnu. Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), potēšanas pase (ja tāda ir), uz vakcināciju vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu, savukārt pusaudžiem no 12 līdz 13 gadiem vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva (vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtne, kā arī šādi dokumenti: likumiskajam pārstāvim – pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu (ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara).

    Nedēļas nogalē darbosies arī liela mēroga vakcinācijas centri un vakcinācijas punktu tirdzniecības centros, to darbības dienu grafiks, kā arī vakcīnu saraksts, kas tajos pieejams, atrodams šeit.  Šī tabula tiek atjaunota reizi nedēļā pirmdienās līdz plkst.10:00.

    Šobrīd vakcīnu pret Covid-19 daudzums Latvijā ir pietiekams, lai nodrošinātu intensīvu vakcinācijas tempu – Pfizer (Comirnaty) 393960 devas, Moderna (Spikevax) – 100300 devas, AstraZeneca (Vaxzervia) – 198460 devas.

    Janssen vakcīnu piegāde gaidāma nākamās nedēļas laikā.

    “Pastāvīgi uzraugām gan vakcīnu uzglabāšanas temperatūru, gan derīguma termiņus, gan vakcīnu izlietojuma dinamiku. Vakcīnu piegādes elastīgi iek piemērotas pieprasījumam – piemēram, Astra Zeneca piegādes šobrīd ir aizturētas. Esam pieteikuši arī Pfizer vakcīnu piegāžu aizturēšanu līdz brīdim, kad Latvijas puse veiks jaunu pasūtījumu, un tas savukārt ir atkarīgs no vakcinācijas intensitātes valstī,” stāsta Armīns Kalniņš, NVD Vakcinācijas projekta nodaļas loģistikas koordinators.

    Mūsu stratēģija ir uzmanīga sekošana līdzi krājumu derīguma termiņiem,  savlaicīgi rosinot MK pieņemt lēmumus par vakcīnu ziedošanu. Daudzviet pasaulē vakcīnu joprojām trūkst, un ir būtiski domāt arī par starptautisko solidaritātes aspektu – ar Covid19 radītajiem apdraudējumiem saskaras visa pasaule, un katrs ziedojums dod iespēju cilvēkiem saņemt vakcīnas, pasargājot sevi un apkārtējos,” akcentē NVD Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča.

    AstraZeneca vakcīnu Vaxzervia atlikums ir 198460 devu. Saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu 165 600 devu tiks ziedotas Moldovai, Albānijai, Tunisijia un Kenijai, kur akūti trūkst AstraZeneca vakcīnu pirmajām un otrajām devām. 32 990 devu ir rezervētas balstvakcīnu nodrošināšanai Latvijas iedzīvotājiem.

    Tuvākais datums, kad beigsies derīguma termiņš kādām no Latvijas krājumā esošajā vakcīnām, ir 31. augusts  – tās ir 50400 AstraZeneca vakcīnas Vaxzervia devas, kuru došanās uz ziedošanas mērķvalsti Tunisiju paredzēta jau tuvāko nedēļu laikā; pārējām šī ražotāja vakcīnām derīguma termiņi ir š.g. 31. oktobris un 30. novembris. Vakcīnu Moderna termiņi ir š.g. decembris un 2022. gada janvāris, Pfizer vakcīnu krājumu derīguma termiņš ir š.g. 31. oktobris.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē