• Iekšlietu ministre ierosina Latvijas-Baltkrievijas pierobežā izsludināt ārkārtējo situāciju

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    Ziņu aģentūra LETA
    9. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Marija Golubeva
    Foto: LETA
    Marija Golubeva
    Lai aizsargātu Latvijas un Eiropas Savienības ārējo robežu pret nelegālās migrācijas ieroča pielietošanu, iekšlietu ministre Marija Golubeva ierosina izsludināt ārkārtējo situāciju Latvijas-Baltkrievijas pierobežā, informē Iekšlietu ministrija.

    Gadījumā, ja Ministru kabinets izsludinās ārkārtējo situāciju, tā tiks noteikta daļā Augšdaugavas un Krāslavas novadu teritorijas un paplašinās Valsts robežsardzes pilnvaras atturēt nelegālo migrāciju un atgriezt nelikumīgos robežšķērsotājus.

    Ministru prezidents Krišjānis Kariņš atbalsta iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) ierosinājumu valdībai izsludināt ārkārtējo situāciju Latvijas-Baltkrievijas pierobežā, aģentūru LETA informēja Kariņa preses sekretārs Sandris Sabajevs.

    «Ministru prezidents ir regulārā saziņā ar iekšlietu ministri, atbalsta ministres ierosinājumu un šodien Sadarbības sanāksmē aicinās arī partnerus to atbalstīt,» norāda premjera pārstāvis.

    Iekšlietu ministre lūgusi jautājumu skatīt kārtējā valdības sēdē 10. augustā, uz kuru Iekšlietu ministrija (IeM) gatavo nepieciešamos dokumentus, norādīja Sabajevs.

    Ja Ministru kabinets drīzumā pieņems lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Latvijas-Baltkrievijas pierobežā, tad Saeima par ārkārtējās situācijas pārapstiprināšanu varētu lemt vēl šonedēļ, aģentūrai LETA pieļāva Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

    Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka ārkārtējā situācija stājas spēkā uzreiz pēc valdības lēmuma. Savukārt Saeima atbilstoši likumam var lemt par šī valdības lēmuma pārapstiprināšanu vai noraidīšanu.

    Ja valdība izšķirsies par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, tad Mūrniece sagaida, ka parlaments to pārapstiprinās. No valdības dokumentus saņemot otrdien vai trešdienas rītā, tie uzreiz tiktu nodoti darbam Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā. Saeimas priekšsēdētāja cer uz raitu valdības un Aizsardzības komisijas darbu, lai parlamenta Prezidijs vēl šonedēļ pagūtu izsludināt sēdi šī jautājuma skatīšanai.
    Kā zināms, Lietuvas valdība ir noteikusi īpašu robežu apsardzības režīmu, kā rezultātā nelegālie migranti no Baltkrievijas teritorijas pēdējo dienu laikā arvien biežāk mēģina šķērsot Latvijas un Polijas robežas.

    Aizvadītajā nedēļas nogalē par Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgu šķērsošanu trīs dienās kopumā aizturētas jau 160 personas, un Valsts robežsardze pašlaik darbojas paaugstinātā gatavībā reaģēt un novērst nelegālu Latvijas robežas šķērsošanu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē