• Graube: Krievijas turpmākie uzbrukumi Ukrainai varētu būt sagatavotāki

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    19. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Krievijas turpmākie uzbrukumi Ukrainai varētu būt sagatavotāki, tomēr patlaban izskatās, ka krieviem «politiskie datumi» ir svarīgāki nekā militārie operacionālie pamatojumi, aģentūrai LETA situāciju frontē raksturoja aizsardzības ministra Arta Pabrika (AP) padomnieks militārajos jautājumos, bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.

    Ukrainas bruņoto spēku Ģenerālštābs fiksējis pazīmes tam, ka Ukrainas austrumos sākusies uzbrukuma operācija. Tāpat medijos izskanējis, ka krievi mēģināšot panākt kādu uzvaru līdz pareizticīgo Lieldienām 24.aprīlī vai 9.maijam.

    Graube aģentūrai LETA teica, ka viņam nav pietiekami plašas informācijas par to, vai krievi palielinājuši uzbrukumu intensitāti Ukrainas austrumos, lai gan raķešu un artilērijas apšaudes ir palielinājušās.

    Pēc Graubes vārdiem, cirkulē informācija, ka vairākos virzienos Krievija ir mēģinājusi uzbrukt, taču neesot nekādas pazīmes par intensīvu, spēcīgu uzbruku. «To mēs varbūt redzēsim tuvākajās diennaktīs,» pieļāva Graube.

    Graube ir pārliecināts, ka Krievija mēģina izdarīt secinājumus no līdzšinējām neveiksmēm. «Krievu sāktie uzbrukumi varētu būt sagatavotāki, bet ļoti klasiski – artilērija, aviācija, uzbrukumi »dziļumā"". Kas nebūs klasiski? Man ir sajūta, ka politiskie datumi ir svarīgāki, un potenciālo panākumu iegūšanu dzīs uz priekšu politiskie uzdevumi, nevis operacionālie pamatojumi," skaidroja Graube.

    Speciālists norādīja, ka autoritāriem režīmiem «datumi ir maģiska padarīšana» un tiem ir ļoti svarīga simbolika. Ja apstiprināsies informācija, ka Krievijas armijai ir pavēles par katru cenu gūt panākumus līdz abiem datumiem, tas neizbēgami novedīs pie papildus upuriem abās pusēs, tostarp, civiliedzīvotāju vidū.

    Vidējā un ilgtermiņā šādas Krievijas armijas darbības vēl vairāk varot ietekmēt Krievijas karavīru nevēlēšanos cīnīties, vērtēja bijušais NBS vadītājs.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē