• G7 sola pakāpeniski atteikties no Krievijas naftas

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    9. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    G7 valstis svētdien solījušas pakāpeniski atteikties no Krievijas naftas, bet neprecizēja, ko tieši katra valsts darīs.

    G7 valstu – ASV, Kanādas, Vācijas, Francijas, Japānas, Lielbritānijas un Itālijas – līderi šodien videokonferencē tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski un pieminēja Otrā pasaules kara beigas Eiropā.

    Pēc videokonferences G7 valstis paziņoja, ka apņemas pakāpeniski izbeigt savu atkarību no Krievijas energoresursiem, tai skaitā pakāpeniski atteikties vai aizliegt Krievijas naftas importu.

    Kopīgajā paziņojumā G7 valstis solīja to darīt organizēti un pakāpeniski, dodot laiku pasaulei nodrošināt alternatīvas piegādes.

    «Tas būs smags sitiens [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina ekonomikas galvenajai artērijai un liegs viņam ienākumus, kas viņam nepieciešami kara finansēšanai,» paziņoja Baltais nams.

    G7 valstu līderi arī nolēma noteikt vēl citas sankcijas Krievijai. To vidū ir sankcijas Krievijas valsts kontrolētajiem medijiem,  aizliegums uz Krieviju eksportēt industriālo tehniku, kā arī jauni iebraukšanas aizliegumi Krievijas un Baltkrievijas amatpersonām.

    Rietumi līdz šim cieši sadarbojušies sankciju piemērošanā Krievijai par tās agresiju Ukrainā, bet attiecībā uz Krievijas naftu un gāzi virzījušies uz priekšu atšķirīgos tempos.

    ASV jau ir aizliegušas Krievijas naftas un gāzes importu, bet Eiropas ir daudz atkarīgāka no Krievijas energoresursiem. Eiropas Savienība (ES) vēl nav vienojusies par sankcijām šajās nozarēs, bet strādā pie tā.

    G7 valstis kritizēja arī Putinu personiski par iebrukumu Ukrainā, paziņojot, ka viņš ir apkaunojis Krieviju un tās tautu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē