• «Elektrum Drive» lietotni varēs izmantot arī «e-mobi» uzlādes tīklā

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    1. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Elektromobiļu īpašnieki «Elektrum Drive» lietotni turpmāk varēs izmantot arī «e-mobi» uzlādes tīklā, tādējādi pieeja ar vienu lietotni tiks nodrošināta vairāk nekā 300 pieslēgvietām visā valstī, aģentūru LETA informēja AS «Latvenergo» pārstāvji.

    Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Informācijas tehnoloģiju departamenta Elektromobilitātes un radaru sistēmas attīstības daļas vadītājs Pauls Beinarovičs skaidro, ka sadarbība ar «Elektrum Drive» atvieglos uzlādes pakalpojuma saņemšanu elektroauto lietotājiem neatkarīgi no tā, vai uzlāde tiek veikta CSDD «e-mobi» vai «Elektrum Drive» tīklā. 

    Viņš arī norāda, ka šī sadarbība uzlabos gan apkalpošanas kvalitāti, gan uzlādes infrastruktūras pieejamību.

    Savukārt «Latvenergo» Elektrotransporta uzlādes tīkla vadītājs Ansis Valdovskis norāda, ka pirms diviem gadiem «Latvenergo», CSDD un nozares pārstāvji parakstīja savstarpējās saprašanās memorandu, lai veicinātu straujāku elektrotransporta attīstību, savstarpēji izmantojot pušu rīcībā esošos datus un informāciju turpmākai piemērotāko vietu un pakalpojumu attīstībai. 

    «Latvenergo» koncerns pirmo publisko elektroauto uzlādes pieslēgumu atklāja 2010.gadā, bet 2011.gadā reģistrēja pirmo elektroautomobili Latvijā. Savukārt «e-mobi» ir pirmais publiskais elektroauto uzlādes tīkls, kuru kopš 2016.gada attīsta un uztur CSDD.

    «Elektrum Drive» uzlādes stacijas atrodas Rīgā, Mārupē, Jūrmalā, Liepājā, Jelgavā, Valmierā, Aizkrauklē, Jēkabpilī, Ventspilī, Tērvetē, Gulbenē un Daugavpilī, bet «e-mobi» uzlādes stacijas vienmērīgi ir izvietotas gan TEN-T ceļu, gan reģionālo ceļu tīklā, kā arī lielākajās apdzīvotajās vietās – Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā, Ventspilī, un citās. 

    «Latvenergo» piedāvā iespēju arī individuālo staciju īpašniekiem pieslēgt uzlādes iekārtu «Elektrum Drive» uzlādes pakalpojumam, tādējādi nodrošinot iespēju tajā norēķināties par uzlādēm, izmatojot «Elektrum Drive» lietotni. 

    Drīzumā plānots atklāt «Elektrum Drive» elektroauto uzlādes stacijas arī Lietuvā un Igaunijā. 

    CSDD reģistrē transportlīdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcijas kapitāldaļu turētāja ir Satiksmes ministrija.

    Savukārt «Latvenergo» nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. «Latvenergo» pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas «Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē