• Elektriskais «Renault Scenic» izcīnījis Eiropas Gada auto titulu

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    «Scenic E-Tech electric» balsojumā ieguvis 2024. gada auto titulu. Rezultātus izziņoja ceremonijā Ženēvas starptautiskajā auto izstādē (Šveicē) pirmdien, 26. februārī.

    Pēc balsošanas pirmās kārtas pagājušā gada novembrī Scenic tika izvēlēts kā viens no septiņiem finālistiem: «BMW 5. sērija», «BYD Seal», «Kia EV9», «Peugeot E-3008/3008», «Renault Scenic», «Toyota C-HR» un «Volvo EX30».

    Galvenās balvas saņēmēju izvēlējās žūrija, kuras sastāvā bija 59 automobiļu nozares žurnālisti no 22 valstīm. Scenic ieguva pirmo vietu ar 329 punktiem, tādējādi kļūstot par septīto «Renault» automobili, kuram piešķirts prestižais «Gada auto» tituls – sekojot «Renault 16» (1966), «Renault 9» (1982), «Clio» (1991), «Scenic» (1997), «Megane» (2003) un «Clio» (2006).

    «Prestižās «Gada auto» balvas iegūšana ir liela lepnuma avots ikvienam, kurš piederīgs «Renault Group» un «Renault» zīmolam. Šī atzinība parāda to, ka esam izdarījuši pareizas izvēles: rekordliela sniedzamība, plašs un aicinošs salons, kā arī rūpīgi pārvaldīta ietekme uz vidi! To papildinot ar baudījumu pie stūres un «automobiļa dzīvošanai» aprīkojumu, kāds ir jaunais «Solarbay» panorāmas jumts un jaunākās paaudzes «OpenR Link» sistēma ar iekļautu «Google», «Scenic» piemīt visas vajadzīgās īpašības, lai nostiprinātu savu pozīciju Eiropas elektroautomobiļu tirgū.» Fabriss Kambolivs (Fabrice Cambolive), Renault zīmola izpilddirektors.

    Pilnībā elektrisks automobilis uz «Medium AmpR» platformas (iepriekš CMF-EV) – «Scenic E-Tech electric» ir izstrādāts darba cilvēkiem, kuri vēlas daudzpusīgumu. Nulle emisiju, izveicīgs, viegls (1890 kg) un kompakts (4,47 m garš) – «Scenic» pilsētas ielās ir savā elementā. Tālajos braucienos «Scenic» lepojas ar sniedzamību līdz pat 625 km (WLTP režīmā), komfortu, plašu salonu un ar tehnoloģiju palīdzību uzlabotu baudījumu pie stūres.

    Pamata līmeņa aprīkojumā «Scenic E-Tech» electric cena ir līdz 40 000 €, turklāt valstīs, kurās darbojas veicināšanas programmas, ir pieejamas valsts subsīdijas. Pasūtīšana jau ir sākusies, un pirmie automobiļi jau ļoti drīz ieradīsies tirdzniecības vietās Renault tīklā.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē