• Bēgošo cilvēku slepkavības Žitomirā sākās 7.martā un turpinājās līdz marta beigām, ziņo amatpersona

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    5. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Telegram
    Krievijas karavīri nošāvuši un sadedzinājuši cilvēkus, kuri mēģināja no Žitomiras doties uz Kijivu, apstiprinājis Dmitrivkas ciema vecākais Tarass Didičs.

    Didičs tiešsaistes izdevumam «The Insider» sacījis, ka vismaz 29 cilvēku līķi atrasti 25 kilometrus no Ukrainas galvaspilsētas uz Milas un Mrijas ciemu robežas, kur virzienā no Žitomiras uz Kijivu ceļa labajā pusē ir viesnīcu un restorānu komplekss, bet kreisajā pusē – degvielas uzpildes stacijas.

    Slaktiņu apstiprina fotogrāfiju salīdzināšana, bet notikuma vietu – pakalpojuma «Google Maps» kartes.

    Bučas rajona Dmitrivkas ciema vecākais stāstīja, ka pats nav bijis slaktiņa aculiecinieks, bet notikuma vietu redzējis klātienē jau pēc slepkavībām. Viņš piebilda, ka nav zināms, cik konkrēti cilvēku nogalināti, jo līķi ir dedzināti, bet ne visa apkārtne ir atmīnēta, tādēļ nav zināms, kas notiek citviet apkaimē.

    «Slepkavības sākās 7.martā un turpinājās līdz marta beigām. Liela daļa cilvēku gāja bojā sākumā, kad daudzi vēl nezināja, kas tur notiek un turpināja izbraukt. Pēdējā ģimene – vīrs un sieva – brauca marta pēdējās dienās, viņus ievainoja, bet viņi izdzīvoja,» klāstīja Didičs, piebilstot, ka pie ceļa bija tanki un bruņutransportieri.

    «Es nezinu, kādēļ viņi to darīja. Tas ir naids, cita izskaidrojuma man nav,» viņš komentēja krievu okupantu rīcību.

    Vācijas televīzijas kanāls ZDF publicējis video, kurā redzama balta automašīna, kurai seko melns spēkrats. Baltā automašīna apstājas, no tās izlec vadītājs ar paceltām rokām, skatoties uz pretī stāvošo kājnieku kaujas transportlīdzekli, kuram ir Krievijas Austrumu militārā apgabala pazīšanās zīme «V». Automašīnas vadītāju nošauj, un pēc tam tiek nogalināts vēl viens cilvēks, kurš mēģina aizbēgt. Televīzijas kanāls apstiprina, ka nogalinātie bija jaunlaulātie. Slepkavība notika tajā pašā vietā starp viesnīcu kompleksu un degvielas uzpildes stacijām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē