• ASV vēstnieks: Putina izvēlētā kara sekas neaprobežojas tikai ar Ukrainu un Krieviju

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    24. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Krievijas prezidenta Vladimira Putina izvēlētā kara sekas neaprobežojas tikai ar Ukrainu un Krieviju, tam ir ietekme visā pasaulē, un tas liek apšaubīt mūsu kopējo drošību un labklājību vairākos aspektos, sākot ar pašpārvaldi, cilvēktiesībām, enerģētikas un pārtikas nodrošinājumu, uzsvēra ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails.

    Kā aģentūru LETA informēja ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļā, Kārvails no 22.marta līdz 23.martam divu dienu vizītē apmeklēja Rēzekni, lai apliecinātu ASV atbalstu Latvijai, veidotu ilgstošas ASV un Rēzeknes attiecības un pateiktos vietējai kopienai par dāsno atbalstu Ukrainas tautai.

    «Es vēlos apliecināt rēzekniešiem, ka ASV un mūsu NATO sabiedrotie ir apņēmušies aizstāvēt katru NATO teritorijas kvadrātcollu. Šī apņemšanās ir svēts pienākums, un latvieši ir redzējuši, ka NATO pēdējo nedēļu laikā ir pastiprinājusi savu klātbūtni Latvijā, izpildot šīs saistības,» pauda vēstnieks.

    Vizītes laikā Kārvails tikās ar Rēzeknes domes priekšsēdētāja vietnieku Alekseju Stecu (S), apmeklēja Latgales vēstniecības «Gors» mākslas centru, kā arī uzzināja par Rēzeknes pilsētas palīdzību Ukrainas bēgļiem.

    Vēstnieks tikās arī ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektori Ivetu Mietuli un pārrunāja akadēmijas ieguldījumu ekonomikas attīstībā un medijpratības uzlabošanā. Vēstnieks Kārvails viesojās arī uzņēmumā «New Fuels», kas palīdz nodrošināt tīru, atjaunojamu enerģiju un veicina Latvijas enerģētisko neatkarību.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē