• Heimtextil 2024 – Audumu pasaule

    Kultūra
    5. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ar tēmu Jauna jutība (New Sesitivity) 9. janvārī Frankfurtē tiks atklāta pasaulē lielākā un nozīmīgākā tekstila izstāde Heimtextil 2024.

    Šī gada tēma iezīmē būtisku paradigmas maiņu: attālināšanos no tendenču prognozēšanas un fokusēšanos uz holistisku un ilgtspējīgu tekstilrūpniecības jomas izpēti. Pārmaiņu mērķis ir runāt par tādiem kritiskiem jautājumiem tekstila nozarē kā klimata pārmaiņas, bioloģiskā daudzveidība, pārtikas atkritumi un digitalizācija.

    Izstāde šogad sadalīta piecās sadaļās. Viena no aizraujošākajām solās būt sadaļa par nākotnes audumiem un inovācijām. Tajā būs apskatāmi modernākie tekstilizstrādājumi un materiāli, kas šobrīd pieejami pasaulē: inovatīvi audumi no otrreizēji pārstrādātiem materiāliem, organiskām šķiedrām un bioloģiski noārdāmām krāsvielām.

    Ne mazāk aizraujoša sadaļa būs Econolgy, tā akcentē saikni starp ekonomiku un ekoloģiju. Nozares eksperti un nevalstisko organizāciju pārstāvji dalīsies ar labās prakses piemēriem un lielākajiem izaicinājumiem saistībā ar ilgtspēju.

    Interjera un arhitektūras jomas profesionāļiem saldais ēdiens būs izstāde Interjers. Arhitektūra. Viesmīlības nozare. Bet sadaļā Sleep and More tiks meklētas atbildes uz jautājumiem – kāds ir laba miega noslēpums? Kuri audumi mēbeļu dizainā veicina miega kvalitāti? Pirmo reizi izstādes vēsturē atsevišķa sadaļa būs veltīta arī paklājiem. Sākot ar rokām austiem līdz dizainiem, kas izstrādāti ar jaunākajām tehnoloģijām.

    Heimtextil solās būs daudzpusīgs un iedvesmojošs pasākums ikvienam, kuru interesē tekstila nākotne.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē