• Apple kādai studentei ASV izmaksā kompensāciju vairāku miljonu dolāru apmērā

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Kopmānija Apple izmaksājusi iespaidīgu kompensāciju kādai amerikāņu studentei, kuras privātās fotogrāfijas un video ir publiskoti sociālajos medijos pēc tam, kad viņa ierīci nodevusi remontā, vēsta ārzemju mediji.

    21 gadus veca studente Apple pārstāvjiem Kalifornijā Pegatron nodeva labošanai savu iPhone tālruni, un remonta laikā divi tehniskā centra darbinieki viņas Facebook profilā ievietoja10 seksuāla rakstura fotogrāfijas un video, liekot izskatīties, it kā meitene pati ar tiem būtu dalījusies.

    Vēlāk, kad to ieraudzīja meitenes draugi un ziņoja viņai, attēli un video tika dzēsti.

    Pēc incidenta kompānija Apple piekritusi izmaksāt kompensāciju, kuras precīza summa nav zināma, taču tiek lēsts, ka tā ir vairāku miljonu ASV dolāru apmērā. Juridiskajos dokumentos norādīts, ka meitenes advokāti pieprasījuši no uzņēmuma piecus miljonus dolāru par «nopietnu morālo kaitējumu».

    Apple uzstāja uz privātu, ne publisku situācijas risināšanu, jo citādi tiktu nodarīts «nelabojams kaitējums» uzņēmumam un biznesam.

    Izlīguma ietvaros tika parakstīts konfidenciāls dokuments, kas liedz sievietei runāt par lietu un atklāt summu, kādu viņai izmaksāja Apple.

    Paziņojumā The Telegraph Apple pārstāvis sacīja: “Mēs ļoti nopietni uztveram savu klientu datu privātumu un drošību, mums ir izstrādāti protokoli, lai nodrošinātu datu aizsardzību ierīces remonta laikā. Līdzīgs gadījums bija 2016. gadā, kad notika rupjš privātuma politikas pārkāpums no mūsu pārdevēja puses. Mēs nekavējoties rīkojāmies un kopš tā laika esam turpinājuši stiprināt savus pārdevēja protokolus.”

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē