• 58% iedzīvotāju domā, ka sliktākais pandēmijas posms ir aiz muguras, ziņots aptaujā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    19. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Vairāk nekā puse jeb 58% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju sliecas domāt, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras, kas ir nedaudz vairāk nekā jūnija sākumā, kad šādu atbildi sniedza 56% respondentu ievērojami vairāk nekā šī gada sākumā, kad šādi domāja 34% respondentu, secināts BENU Aptiekas Stresa termometra datos.

    Vienlaikus katrs piektais jeb 21% aptaujāto domā, ka sliktākais pandēmijas posms vēl nav aiz muguras, un tikpat liels iedzīvotāju īpatsvars nespēja sniegt konkrētu viedokli šajā jautājumā.

    Salīdzinājumam – šī gada sākumā 42% sliecās piekrist, ka ļaunākais Covid-19 periods vēl nav aiz muguras, bet vēl 24% konkrētu viedokli nesniedza. Tāpat gada sākumā 34% respondentu sliecās piekrist, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras, bet 24% konkrētu viedokli nesniedza.

    Salīdzinot datus atkarībā no respondentu dzimuma, optimistiskāk noskaņoti ir vīrieši – viņu vidū 62% domā, ka sliktākais pandēmijas posms ir aiz muguras, kamēr sievietēm šis rādītājs ir 53%. Pretēji noskaņoti ir 19% vīriešu un 24% sieviešu, bet apmēram tikpat liels abu dzimumu īpatsvars savā vērtējumā nav nonākuši līdz konkrētam secinājumam.

    Šī gada janvārī gan būtiskas atšķirības starp dzimumiem nebija novērojamas – abās grupās 33% sliecās domāt, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras.

    Pēc ģimenē lietotās sarunvalodas atklājas, ka latvieši nedaudz biežāk sliecas piekrist, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras – viņu vidū šādu viedokli pauž 57% respondentu, kamēr krievvalodīgajiem šis rādītājs ir 55%. Arī šī gada sākumā bija novērojama līdzīga situācija – nedaudz optimistiskāk uz Covid-19 raudzījās latvieši – viņu vidū 34% domāja, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras, kamēr krievvalodīgajiem šis rādītājs bija 32%. Vēl janvārī 41% krievvalodīgo un 42% latviešu nepiekrita, ka sliktākais pandēmijas posms ir aiz muguras, bet 28% krievvalodīgo un 23% latviešu konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

    Analizējot datus pēc vecuma, pesimistiskāk noskaņoti ir gados jauni cilvēki – vecumā no 18 līdz 24 gadiem 42% sliecas domāt, ka sliktākais pandēmijas posms ir Latvijai garām, kamēr citās vecuma grupās šis rādītājs ir robežās no 52% līdz 73%.

    Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju «Gemius», aptaujājot 1478 respondentus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē