• 10 pasākumi, kurus apmeklēt nedēļas nogalē

    Aktuāli
    Una Zvejniece
    16. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Nedēļas izskaņā Rīgā un ārpus tās norisināsies dažādi kultūras pasākumi, starp kuriem ikviens var atrast sev piemērotāko. Apkopojām 10 pasākumus, kurus iesakām apmeklēt šajās brīvdienās.

    Pasākumi Rīgā:

    • Bērnu diena kopā ar mākslinieku Ivaru Drulli

    17. jūlijā bijušajā tekstilrūpnīcā Boļševička.

    Ģimenes ar bērniem aicinātas doties ekskursijā pa mākslas parku Mobilais muzejs. Nākamā sezona, iepazīstoties ar ekspozīcijas darbiem un kopā ar mākslinieku Ivaru Drulli, veidojot savus mākslas darbus – atspiedumus, kas atgādina tēlnieka veidotās lielformas rūsas gleznas. Dalība darbnīcā ir bez maksas, kā arī visi nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti.

    Lai piedalītos, nepieciešams pieteikties:šeit

    Bērniem vecumā līdz 12 gadiem ieeja, uzrādot personu apliecinošus dokumentus, pārējiem pasākuma dalībniekiem nepieciešams derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, vai negatīvs testa rezultāts, kā arī personu apliecinošs dokuments (pase, ID, dzimšanas apliecība).

    • Tu Te koncerts

    17. jūlijā koncertu norises vietā Tu jau zini Kur. Tallinas ielas kvartālā

    Tu te, Tu pats savā priekšā. Laikā, kas nevienlīdzīgs, īstais top īsts, neīstais – nepazīts. Ierauts gaistošās skaņu ēnās un vēstīts paliekošos mūzikas ķermeņos. Tu te – Jūsu priekšā, sadzirdēt, saredzēt.

    Koncertā piedalās Lelde Tuče (vokāls, klavieres), Miķelis Dobičins (čells), Artūrs Strautmanis (sitamie instrumenti).

    Ieeja bez maksas.

    • SARUNAS MUZEJĀ: izstādē Stikla balss. Sadarbība

    18. jūlijā mākslas muzejā Rīgas Birža.

    Izstāde Stikla balss. Sadarbība ir starpdisciplinārs projekts, kas apliecina, ka svarīgākais mākslinieka materiāls ir ideja.

    Savu ieceru realizēšanai instalāciju autori izmanto stiklu kā pamatmateriālu, toties sadarbība ar citu jomu pārstāvjiem – mūziķiem, fotogrāfiem, antropologiem, vēsturniekiem, amatniekiem – piešķir tām ietilpīgāku dimensiju. Mākslas darbos īpaša nozīme ir procesam, nevis gala rezultātam. Kas māksliniekus mudina darboties tieši šādā veidā, ko darbu autori vēlas noskaidrot, ko pavēstīt skatītājiem? Atbildes uz šiem jautājumiem meklēs sarunā, apskatot izstādes mākslinieku darbības jomas.

    Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, norādot vārdu, uzvārdu un kontakttālruni: šeit  vai muzeja kasē pirms pasākuma.

    Apmeklējot pasākumu, jābūt derīgam Covid-19 vakcīnas vai izslimošanas sertifikātam un jāuzrāda personu apliecinošs dokuments.

    • The King’s Singers vocal ensemble

    17. jūlijā koncertzālē Lielā ģilde.

    Kopš dibināšanas brīža līdz pat šodienai vokālo grupu The King’s Singers aicina uzstāties uz pasaules prestižākajām skatuvēm. Viņi ir muzikālās izcilības vēstnieki visā pasaulē, turklāt īpaši ieinteresēti jaunajā mūzikā, iniciējot neskaitāmu jaundarbu tapšanu un sadarbojoties ar mūsdienu skaņražiem.

    Koncertprogrammu veidos dažādu pasaulē zināmu komponistu darbi, tautasdziesmu apdares, gan iepriekš pieredzētā izpildījumā, gan piešķirot tām citādāku skanējumu ar jaunu aranžējumu.

    Koncerta apmeklēšana, uzrādot derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas faktu apliecinošu digitālo Covid-19 sertifikātu.

    • Víkingur Ólafsson piano

    18. jūlijā koncertzālē Lielā ģilde.

    Pianista Vikingura Olafsona neatkārtojamā oriģinalitāte un spēkpilnā muzikālā pārliecība ir ļāvusi viņam dažu gadu laikā teju triecienā iekarot mūzikas pasauli, kļūstot par vienu no visvairāk pieprasītajiem mūsdienu māksliniekiem.

    Koncerta programmu veidos komponistu Kloda Debisī un Žana Filipa Ramo darbi.

    Koncerta apmeklēšana, uzrādot derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas faktu apliecinošu digitālo Covid-19 sertifikātu.

     

    Pasākumi ārpus Rīgas:

    • KRIŽEVIC BANDa

    17. jūlijā koncertu norises vietā – Ogrē, Aitu Kūts skatuve.

    Par KRIŽEVIC BANDas sākumu varētu saukt 2011. gadu, kad divgadīgā Helma Elvīra pirmo reizi kāpa uz skatuves kopā ar tēti Mārtiņu. 2019. gadā uz skatuves pievienojās Andžejs Žanis, tad arī no dueta pārtapām par BANDu – KRIŽEVIC BANDu. Kopā radām, muzicējam, atpūšamies un priecājamies.

    Šogad izdots debijas albums TU ESI TĀ DIENA, kas radies dažādu sakritību rezultātā. No idejas 2018. gadā studijā ierakstīt ģitāras, vijoles un balss demo ierakstus līdz skaistam rezultātam ar brīnišķīgu mūziķu līdzdalību.

    Koncertā piedalās:

    Mārtiņš – ģitāra, balss,

    Helma Elvīra – vijole, balss,

    Andžejs Žanis – multimākslinieks.

    Aitu kūts tējotava atrodas mierpilnā dārzā, kurā ganās aitas un truši. Šī ir īpaša alternatīva dabai un ģimenei draudzīga vieta, kas atbalsta zaļo dzīvesveidu, lietu otrreizēju dzīvi un dzīvi bez alkohola.

    Ieeja par ziedojumiem.

    • KAĶA TOMA ŠOVS. Koncertizrāde visai ģimenei

    18. jūlijā Latgales vēstniecība GORS.

    Kaķim Tomam ir apnicis sēdēt mājās un visu laiku spēlēties vienam pašam. Tāpēc klusībā viņš sapņo piedalīties Eirovīzijas mūzikas konkursā un kļūt slavens. BET kā lai īsteno šo sapni?!! Te pēkšņi Tomam rodas lieliska doma! Ir jāatrod īstā dziesma, ir jādejo īstā deja un jāatrod īstie palīgi, lai šovs var sākties! Tikai kur šos palīgus lai ņem? Varbūt jāzvana draugiem vai varbūt skatītāji var atbalstīt?

    Kā kaķim Tomam veiksies ar šova izveidi, un kas viņam palīdzēs, to jūs uzzināsiet, ja atnāksiet uz muzikālo izrādi bērniem ar vecākiem.

    Režisors: Armands Ekštets.

    Lomās: Inta Bankoviča vai Helēna Vasiļevska, Gerda Dinsberga, Armands Ekštets vai Gatis Cīrulis.

    Ieeja pasākumā ar derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, vai negatīvu Covid-19 testu. Ieeja koncertzālē tikai ar mutes un deguna aizsegu.

    • Rūdolfs Kugrēns – Stand-Up Comedy vakars

    17. jūlijā Cēsīs, FonoKlubs.

    Ar stāvizrādi Fono atgriežas Rūdolfs Kugrēns, kurš iepriekš Cēsīs pulcējis ļaudis tādās izrādēs kā Plezīrs, Kugrēns.zip, Kā to ņem un citās.

    Pēc izrādes par ballīti nakts garumā gādās Dj All-Viss.

    Plašāku informāciju meklējiet šeit

    • R&B Blues Festival 2021

    17. jūlijā Ropažu estrādes pļavas zonā.

    Šis ir piektais R&B Blues Festival pastāvēšanas gads. Tam rūpīgi gatavojušies arī festivāla organizatori, kuri joprojām nepadodas un dara visu iespējamo, lai šie blūza svētki šogad notiktu.

    Ņemot vērā pandēmiju un tās ierobežojumus, to skaitā arī neskaidrību par starptautiskajiem lidojumiem, festivāla programma vēl tiek komplektēta. Savu gatavību festivālā uzstāties izteikuši daudzi blūza mākslinieki, ja vien to ļaus pasaulē esošā situācija, tādēļ Latvian Blues Band cer uz apmeklētāju sapratni, ka festivāla norises datums un programma var mainīties.

    Savu dalību festivālā apstiprinājuši, piemēram, Polijas triju mūziķu apvienība Smooth Gentlemen, pašmāju blūza meistari Latvian Blues Band, kā arī Rahu The Fool un Bad Habits.

    Pasākumu varēs apmeklēt, uzrādot Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, vai negatīvu Covid-19 testu.

    • Ģitārists Mārcis Auziņš koncertprogramma Lielā plūsma

    17. jūlijā Līgatnē, kafejnīcā Zeit.

    Pie klausītājiem ceļu uzsāk izcilā ģitārista Mārča Auziņa trešā koncertprogramma un mūzikas albums Lielā plūsma.

    «Pārdomas par laiku, telpu un esību ir iedvesmojušas mani trešajam solo albumam, kuram dots nosaukums Lielā plūsma. Muzikālā materiāla pamatā ir iekšēji rezonējošas izjūtas un atklāsmes par Visuma mūžam mainīgo dabu, neapturamo laika un notikumu ritumu un manu kā cilvēka un mūziķa lomu šinī procesā – Lielajā plūsmā. Es ticu, ka mana artava un loma bezgalīgā laika nogrieznī ir muzicēšana, komponēšana un koncertēšana. Mijiedarbībā ar klausītāju tas ir tas, kas mani spēcina, iedvesmo un motivē nekad neapstāties un būt pastāvīgā muzikālas izaugsmes virpulī,» norāda Mārcis Auziņš.

    Albumā Lielā plūsma apkopota jaunrade, kas tapusi pēdējo trīs gadu laikā, dzīvojot, vērojot un dienu no dienas esot muzikālā fokusā, praktizējot ģitārspēli un jaunatklājot.

    Koncertprogrammā līdzās albumā iekļautajai jaunradei dzirdēsiet arīdzan īpaši koncertprogrammai tapušas ģitāras solo aranžējumi skaņdarbiem no tādiem pasaules mūzikas smagsvariem kā The Beatles, Sting, Evis Presley un daudziem citiem.

    Ierodoties uz pasākumu, jāuzrāda personas apliecinošs dokuments, derīgs digitālais Covid-19 sertifikāts, kas apliecina veikto vakcināciju vai Covid-19 izslimošanu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē