• FOTO: Ieva Akuratere svētku priekšvakarā izrāda savu drēbju skapi. Patriotiski un īpaši!

    Skapis
    Evija Kalnbērza
    4. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ieva Akuratere.
    Foto: Picture Agency
    Ieva Akuratere.
    «Latvju zīmēm manos tērpos un rotās ir maģiska enerģija un starojums,» Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas svētku priekšvakarā sarunā ar žurnālu Privātā Dzīve uzsver dziedātāja Ieva Akuratere.

    Apšuciema jūras zilums

    «Šī man ir ikdienas kleita, kurā varu iet uz intervijām, braukt mašīnā vai doties iepirkties. Tā ir ļoti ērta un silta. Ieraudzīju to internetā, un pirmajā brīdī pat elpa man aizrāvās, cik ļoti tā iepatikās. Gaiši zilie toņi atgādināja manu Apšuciema jūrmalu un pavasarīgas debesis. Nesen veikalā man pienāca sveša sieviete un teica: «Cik  jums skaisti brunči ar to balto svītru apakšā!»

    Patriotiskais tērps

    «Īsts tautastērps ir dārgs, turklāt joprojām nevaru izlemt, kuram novadam ir visskaistākais. Man radi ir gan no kuršu ķoniņiem, gan Sēlijas, gan Cesvaines, kas atrodas Vidzemē. Tāpēc pagaidām man ir šāda stilizēta kleita, kas nedaudz atgādina Latvijas karogu. Mēdzu to saukt par savu ilgtermiņa tautastērpu. Apkakli rotā latvju zīmes – saulītes, kas simbolizē siltumu, gaismu un mūžīgo kustību. Visjaukākais piedzīvojums šajā tērpā man bija patriotiskā koncertsērija kopā ar Armandu Birkenu, Loriju Vudu-Cinkusu, Leonu Sējānu un manu dēlu Matīsu 2019. gada novembrī.»

    Tērps ar atmiņām

    «Dizaineres Mairas Miķelsones kleita man asociējas ar to, ka pirms diviem gadiem dzejnieka Māra Čaklā 80. jubilejas gadā atjaunojām dziesmu ciklu ar Jura Kulakova, Jura Sējāna un Imanta Kalniņu mūziku Kā jūra, kā zeme, kā debess. Pirms koncerta kaut kā jutu, ka jāvelk tieši šī kleita. Vēl tā piedzīvojusi Mārtiņa Brauna dziesmu Daugaviņa kopā ar kori Daugavas krastā.»

    Mētelis lieliem godiem

    «Šādus mēteļus senos laikos sievietes vilka lielos svētkos. Es to vienmēr velku 4. maijā un 18. novembrī. Mētelis ir unikāls, jo nevienai citai tāda nav, turklāt arī silts. To man darināja dizainere Maira Miķelsone, kad veidojām videoklipu Lolitas Ritmanes dziesmai Margrietiņas. Tas man īpaši mīļš, jo ir ar latvju rakstiem gan uz apkakles, gan mēteļa apakšmalā. Patīk arī saules piegriezums. Kad esmu uz skatuves, vienmēr griežos, labi izskatās.»

    Pašas izdomāts kostīms

    «Šis ir pasaku filmu ietekmē manis izfantazēts tēls, kas simbolizē cīņu pret tumšajiem spēkiem. Ideju veiksmīgi realizēja zīmola Black A Design autore Agnese Upenika. Tērpu pirmo reizi uzvilku Jaungada koncerta ierakstā, to vēl paspēja novērtēt grupas Pērkons kolēģi Uģis Muzikants un Juris Kulakovs, kuri šogad devās mūžībā. Viņi bija sajūsmā, bet es – tik laimīga.»

    Dāvana sev

    «Mani fascinē pienainais dzintars. Pēc tam, kad bija noslēdzies mans pusgadu ilgais Saeimā deputātes periods, nolēmu sev kaut ko uzdāvināt. Vecrīgā iegāju salonā un ieraudzīju milzīgas krelles ar lieliem pienainā dzintara gabaliem. Tās maksāja ap divi tūkstoši eiro. Man šķita dārgi, tāpēc nolēmu sev uzdāvināt kaut ko nelielu – nopirku auskarus.»

    Sudraba rotas

    «Rotās man patīk īstums un māksla. Lielākoties iegādājos Vitauta Straupes darinājumus – kulonus un rokassprādzes ar latvju rakstiem. Kad tos uzlieku, jūtu, ka ir īpašs, pacilājošs starojums. Vitauts ilgus gadus ir mūsu ģimenes draugs un īsts Pērkona fans.»

    Pērkona krusts Pērkona solistei

    Šo sudraba piespraudi man uzdāvināja rotu mākslinieks Valdis Štrāls.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē