• Špikeris, kā mājās nokrāsot garus matus. Skaties un mācies!

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: New Africa/Shutterstock.com
    Lūk, kā pašai mājās nokrāsot matus, tos nesabojājot un iegūstot lielisku rezultātu.

    Pirms ķeries pie krāsošanas

    Konsultējies! Ja ir iespēja, pirms krāsas izvēles konsultējies ar savu matu meistaru, lai noskaidrotu, kura krāsa un tonis labāk piemēroti tieši taviem matiem.

    Nosaki toni. Frizieri tam izmanto krāsu numerāciju, ko norāda divu vai triju ciparu kombinācija uz krāsu kastītes. Vissvarīgākais cipars, uz ko skatīties, ir pirmais – to ir pavisam 12, un, jo zemāks cipars, jo kastītē būs tumšāka matu krāsa:

    • 1–5 tumšie toņi;
    • 6–8 vidējie toņi;
    • 8–12 blondie toņi.

    Izvēlies pēc iespējas dabiskāku krāsu. Krāsošanai mājās ieteicams izvēlēties dabiskos toņus. Vienkāršākā un drošākā recepte: izvēlētajam tonim nevajag būt radikāli atšķirīgam no matu toņa, ar kādu tevi apveltījusi daba. Atšķirībai nevajadzētu būt lielākai par divu toņu amplitūdu – vai nu divus toņus gaišāki, vai divus toņus tumšāki. Tad rezultāts būs labs. Visdrošākā krāsošana ir ar krāsām, kur pirmais cipars ir no 6 līdz 8, – visi šie toņi ir maksimāli pietuvināti mūsu, baltiešu, dabiskajiem matiem.

    Ja mati pirms tam ir balināti vai krāsoti šķipsnās, ieteicams pāriet uz vienu toni tumšāku. Šķipsnas mājās pašai nokrāsot vai izbalināt ir ļoti sarežģīti.

    Neignorē alerģijas testu. Visām veikalos nopērkamajām krāsām ir ļoti agresīva iedarbība. Ja esi alerģiska, pirms krāsošanas noteikti veic alerģijas testu – drusciņu krāsas sajauc ar aktivatoru un uzklāj uz ādas aiz auss. Ja 30 minūšu laikā parādās alerģiska reakcija, šī matu krāsa tev neder. Neriskē, jo alerģija pēc matu krāsošanas var būt ļoti nopietna!

    Lūdz kādu palīgā. Precīzi ieklāt matos krāsu nav vienkārši, īpaši tad, ja mati ir gari vai roku locītavas nav pietiekami lokanas, lai aizsniegtos ar otu līdz pakausim. Ja iespējams, lūdz talkā kādu no ģimenes, lai palīdz tikt galā vismaz ar pakauša daļu.

    Špikeris, kā nokrāsot garus matus, ja nav palīgu

    Krāsojot matus, strādā ātri, jo krāsas aktīvās vielas izgaro un krāsa zaudē savu spēku, kas nepieciešams, lai dziļi iesprauktos mata struktūrā.  

    1. Pāršķir ar ķemmi celiņu un sadala matus 4 daļās.

    2. Katru no četrām matu daļām savirpina uz sasprauž vai saņem ar gumiju mazos matu virpulīšos jeb copītēs – sauc, kā gribi. Tā garie mati netraucēs un nepiņķēsies krāsošanas laikā.

    3. Ar taukainu roku krēmu vai vazelīnu gar pieri un pa visu matu augšanas līniju nosmērē ap centimetru garu joslu, lai krāsa neieēdas ādā un neveidojas ķivere. Visvairāk tas attiecas uz tumšmatēm. Drošībai ar krēmu nosmērē arī ausis.

    4. Apliec ap pleciem dvielīti, vislabāk – tādu, kuru nav žēl, jo ne vienmēr krāsas pleķus izdodas izmazgāt.

    5. Attaisi vienu no aizmugures matu virpulīšiem un sāc krāsot. Svarīgi sākt krāsošanu ar aizmugurējo daļu, jo tur ir visraupjākie mati un krāsu var turēt visilgāk. Kad šī matu daļa nokrāsota, savirpini matus atkal virpulītī. Kad aizmugures abi virpulīši nokrāsoti, ķeries klāt priekšējiem.

    6. Lai vieglāk krāsot, ar tievo ķemmes galu šķir matus celiņos pa šķipsnām.

    7. Kad visi mati nokrāsoti, izlaid visus virpulīšus un saķemmē matus copē – tā krāsa labāk saēdīsies.

    Arī tad, ja jānokrāso tikai matu saknes, darbošanās princips ir līdzīgs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē