• Skaistas uzacis katru dienu! Sabiedrības dāmas iesaka labākos meistarus

    Skaistumkopšana
    Ieva Smilga
    Ieva Smilga
    13. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Shutterstock
    Shutterstock
    Dabīgs, neuzkrītošs un estētisks – permanentais grims daudzām no mums atvieglojis ikdienu un samazinājis laiku, kas no rīta jāpavada pie spoguļa. Pētām svarīgāko par šo procedūru!

    Uzacu permanento grimu sievietes visbiežāk izvēlas, lai uzlabotu (vai izlabotu) to izskatu un panāktu, ka uzacis ir sakoptas un savāktas jebkurā diennakts brīdī bez mazākās piepūles. Permanento grimu (sauktu arī par mikropigmentāciju) veido līdzīgi kā tetovējumu, ar smalku adatu ādā ievadot pigmentu, bet par tetovēšanu to gluži nosaukt nevar. Pirmkārt, mikropigmentācijā izmantotā adata ir daudz smalkāka. Otrkārt, pigments tiek ievadīts ādas virspusē, nepārsniedzot vienu milimetru. Salīdzinājumam – tetovēšanā tinte tiek ievadīta daudz dziļāk, lai tā turētos visu mūžu, bet mikropigmentācijas efekta mūžs ir aptuveni pusotrs gads.

    Dažādas tehnikas un vajadzības

    Atkarībā no sievietes vēlmēm un vajadzībām ir iespējams izmantot vairākas mikropigmentācijas tehnikas. Mūsdienās viennozīmīgi pieprasītākā ir pūdertehnika, jo tā izskatās delikāti, pietiekami dabiski un bez izteiktām kontūrām. Šajā tehnikā uz ādas tiek likti mazi, smalki punktiņi, kas izskatās kā ēnojums. Ar šo tehniku var izveidot arī ombre stila uzacis, kuras no tumšāka toņa pakāpeniski pāriet gaišākā, panākot ļoti dabīgu izskatu. Lai arī oficiālais nosaukums ir pūdertehnika, mārketinga nolūkos to mēdz saukt arī citos, smalkākos, vārdos – airbrows, magic shining brows, powderbrows –, bet būtībā tā ir viena un tā pati metode.

    Otra populārākā ir matiņu tehnika, kura ļoti labi izskatās tad, ja sievietei uzacīs jau ir pietiekami daudz savu matiņu un tās nepieciešams vien nedaudz uzlabot vai aizpildīt tukšākās vietas. Šajā tehnikā uzacīs starp īstajiem matiņiem tiek uzzīmēti smalki matiņi, kuri izskatās kā īsti. Meistari šo tehniku nereti kombinē ar pūdertehniku. Tas, kādu metodi labāk izmantot, vienmēr ir meistara un klientes kopīgais lēmums atkarībā no tā, kādi ir jau esošie uzacu matiņi un kādas ir klientes vēlmes.

    Agrāk tik ļoti populārā grafiskā tehnika, kurā vienlaidus tiek uzzīmēta uzacs, mūsdienās gandrīz vispār vairs netiek pielietota – tā ir tumša, izteikta, un efekts lielākoties neizskatās dabīgi.

    Krāsa un noturība

    Meistara arsenālā ir plašs pigmenta krāsu klāsts, un tās savā starpā iespējams jaukt, lai panāktu ideālo toni. Meistare Ilze Stivere stāsta, ka ideālā uzacu krāsa top, pamatojoties uz klientes ādas, matu un uzacu krāsu, tāpēc katrai sievietei tā ir ļoti individuāla. Lai arī kādas krāsas pigments tiktu izvēlēts, dabīgie matiņi turpinās augšanu savā dabiskajā krāsā – arī tas jāņem vērā. Pastāv mīts, ka mikropigmentācija bojā uzacu matiņus un tie vairs tik labi neaug vai izkrīt pavisam. Tomēr tas tiešām ir tikai mīts! Mikropigmentācijas adata slīd vien pa ādas virsējo kārtu, neskarot mata sīpoliņu, tāpēc tas netiek bojāts.

    Uzreiz pēc procedūras krāsa ir intensīvāka, taču jau nākamajā dienā tā kļūs dabīgāka un pēc dzīšanas procesa beigām var būt pat divas reizes gaišāka nekā mirkli pēc procedūras. Lai efekts būtu pilnīgāks un noturīgāks, mikropigmentācija pēc kāda laika ir jāatkārto. Tas, cik krāsa būs noturīga, atkarīgs gan no klientes ādas tipa un stāvokļa, gan vecuma. Izrādās – vecākām klientēm pigmenta noturība ir labāka, jo vielmaiņa ir lēnāka un āda – sausāka. Meistaram arī jāņem vērā, ka vecākai un nobriedušākai ādai pigmenta intensitāte palielinās. Jaunām, sportiskām sievietēm, kurām ir laba vielmaiņa, kā arī tām, kurām āda ir taukaina, mikropigmentācija var turēties sliktāk, tāpēc uz procedūru būs jānāk vismaz divas reizes. Turklāt, strādājot ar jaunākām klientēm, rezultāts ir labāk paredzams nekā tad, ja mikropigmentācija tiek veikta vecākai ādai, kura ar laiku kļuvusi plānāka, sausāka un blīvāka, tāpēc tā prasa īpašu meistara profesionalitāti, uzmanību un vērību.

    3 aktuāli jautājumi

    Kā izvēlēties savu meistaru?

    Ja vēlies permanento grimu, bet nezini, ar kuru meistaru tev būs pa ceļam, jāsāk ar katra darbu izpētīšanu sociālajos kontos – mūsdienās gandrīz katram speciālistam tāds ir. Ja darbi patīk, tie atbilst tavai gaumei un estētikai un šķiet rūpīgi paveikti, vērts meistarei pajautāt, cik liela ir viņas pieredze un vai ir sertifikāts. Permanentā grima meistare Ilze Stivere piebilst, ka, viņasprāt, lieliski, ja meistarei ir arī kosmētiķes izglītība, jo tad viņas redzējums par cilvēka seju ir plašāks. Labam meistaram jābūt nedaudz māksliniekam, nedaudz stilistam un nedaudz mediķim. Izveidot permanentās uzacis tomēr ir liela atbildība, jo tās ļoti ietekmē sejas koptēlu un saglabājas ilgu laiku.

    Ļoti svarīgi, lai meistars ievērotu higiēnas prasības, jo šī ir invazīva procedūra. Adatām jābūt iepakotām vienreizējā, sterilā iepakojumā, visiem ievadāmajiem preparātiem jābūt sertificētiem, un meistaram jālieto cimdi.

    Vai iespējams izlabot slikti paveiktu darbu?

    Jā, labs meistars ar lāzeri ļoti veiksmīgi var izlabot slikti vai nepareizi paveiktu darbu – pigmentu ir iespējams izņemt, un jau pēc pirmā seansa būs redzams pozitīvs rezultāts, bet pilnīgam uzlabojumam varētu būt nepieciešami vairāki. Viss atkarīgs no ievadītā pigmenta ķīmiskā sastāva, dziļuma, vecuma un blīvuma, tāpēc tas ir ļoti individuāli.

    Lāzers neatstāj rētas un krāsu no ādas izvada ātri un efektīvi, taču lāzera stari neatpazīst pilnīgi visas pigmenta krāsas, tāpēc, ja uzacis ir dzeltenas, baltas, sarkanas vai zaļas, būs nepieciešams ņemt palīgā remūveri – suspensiju, ko ievada ādā, tā rada ķīmisku reakciju, kā rezultātā pigments izbalē.

    Skartajā zonā pēc lāzera procedūras jaunu permanento grimu var likt pēc 1,5–2 mēnešiem.

    Vai mikropigmentācijas procedūra sāp?

    Par sāpīgākajām zonām tiek uzskatītas lūpas un acis, bet uzacis kopumā ir mazāk sāpīgas. Varētu pat teikt, ka uzacīm šī procedūra ir gandrīz nesāpīga, bet tas, protams, atkarīgs no katra cilvēka sāpju un jutīguma sliekšņa. Nereti tiek izmantoti arī atsāpināšanas gēli, kas procedūru padara pavisam nemanāmu. Procedūras laikā netek asinis, un pēc tās neveidojas zilumi – arī tie ir daži no mītiem.

    Pieredzes apmaiņa!

    Iesaka žurnāliste un uzņēmēja Una Ulme

    Meistare @evita_majore_pmu

    «Pie Evitas aizgāju pirms pāris gadiem, kad man apnika katru rītu iezīmēt savas gaišās uzacis. Iepriekš nevarēju par to izšķirties, jo baidījos, ka rezultāts izskatīsies mākslīgs, bet Evita pārliecināja, ka jaunās tehnoloģijas un krāsas rada dabīgu efektu. Un tiešām – ar sasniegto rezultātu biju ļoti apmierināta un aptuveni gadu pēc procedūras esmu veikusi vienu profilaksi. Iesaku!»

    Iesaka stiliste Kristīne Jonāne

    Meistare @parsalidi_pmu

    «Izvēlējos permanento grimu veidot pie Jevgēnijas, jo pati esmu grima māksliniece un savulaik mācījos tieši pie viņas. Zināju, ka viņai ļoti labi sanāk gan grims, gan permanentā grima veidošana. Viņa šajā jomā apmāca arī citus, tāpēc skaidrs, ka savu amatu apguvusi perfekti. Man patīk, ka Jevgēnija no sākuma man uzacis uzzīmēja, tad parādīja, izstāstīja, pajautāja, vai jūtos komfortabli ar tādām, un tikai tad darīja. Var just, ka viņa ir meistare ar milzīgi lielu pieredzi un lielu patikšanu pret savu darbu. Esmu pie viņas aizsūtījusi daudz sieviešu un zinu, ka visas ir sajūsmā.»

    Iesaka ārste Katrīna Puriņa-Liberte

    Meistare @facebyanetesteina

    «Redzēju Anetes darbus uz savām draudzenēm, un tie mani pārliecināja. Parunājoties ar Aneti, viņa uzreiz sadzirdēja, ka vēlos ļoti dabīgu rezultātu, tāpēc sāka ar gaišāku grimu, pēc mana lūguma lēnām pārejot uz tumšāku. Man patīk, ka viņa respektēja manas vēlmes. Izmantot permanento grimu sāku pakāpeniski – vispirms starpskropstu līnija, tad – uzacis. Ilgāku laiku vajadzēja saņemties lūpu grimam, bet arī to izdarīju un esmu ļoti apmierināta ar rezultātu. Nebija ne sāpīgi, ne bailīgi.»

    Iesaka uzņēmēja Ieva Koha-Zeltiņa

    Meistare @guna.permanent.jurmala

    (atsauksme no meistares Gunas Instagram profila)

    «Permanentais grims kopumā nav mana izvēle, jo esmu par maksimāli dabīgu izskatu, tomēr – tehnoloģijas un meistarība ir attīstījusies un skaistumkopšanas rituāli (šajā gadījumā – uzacu sakārtošana) ir ikdienu atvieglojoši. Procedūra nav sāpīga, Guna izmanto arī anestēzijas līdzekļus, un uzacu dzīšanas process man pagāja pavisam nemanāmi.» 

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē