• Mūziķe Jolanta Gulbe-Paškeviča: Vairs nekad nedzīvošu badā!

    Iedvesmas vasara
    Daiga Laukšteina
    12. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Viņa nolēma pāršķirt jaunu dzīves lappusi. Mūziķe JOLANTA GULBE-PAŠKEVIČA, Luīzes (22), Sebastiana (19), Jasmīnas Antuanetes (8) mamma, auguma aprises nomainījusi no XXL uz M un dalās pieredzē, kā tas viņai izdevās.

    Pirms pāris gadiem lauzu visu līdz tam ierasto. Atbrīvojos no virknes ēšanas paradumu. Tiesa, visu mūžu kaut ko mainu, ieskaitot matu sakārtojumu un mājas iekārtojumu. Neiestrēgstu vienveidībā – tā smacē. Bet tagad pat draugu loks mainījies!

    Par visu pēc kārtas

    Pēc trešā bērna piedzimšanas man bija jācīnās ar liekajiem kilogramiem. Arī profesija to prasa. Tolaik svēru kādus 86 kilogramus, bet slikti neizskatījos. Pat kaut kādā ziņā sev patiku. Jā, riebās, ka nevaru uzvilkt to, ko gribas, bet, ja vīrs tevi mīl tādu, kāda esi, tad ir grūti ko mainīt.

    Līdzīga pieredze man bija arī pēc abiem pirmajiem bērniem, bet tolaik pret sevi izturējos skarbāk. Divus gadus trīs dienas nedēļā neēdu vispār.

    Bet tas ir nepareizs cilvēka iekšējs apvērsumus ar mērķi ielīst tievajās biksēs.

    Vai to sasniedzu? Atbilde ir mans melnais humors: vai tad cilvēki ir resni koncentrācijas nometnē, kur nedod ēst? Pakļuvu zem savas veselīgās normas. Svēru vien 52 kilogramus.

    Šoreiz ir citādi, jo visapkārt var smelties daudz vairāk vērtīgas un gudras informācijas, kas man ir palīdzējusi vairs nedzīvot badā.

    Kopā vieglāk

    Uztveri par dzīvi spēcīgi mainīja arī tikšanās ar trīs bērnu mammu un treneri Jūliju Bogdanovu. Viņu uzmeklēju pēc draudzeņu ieteikuma, kurām Jūlija bija palīdzējusi atbrīvoties no dažādiem veselības traucējumiem. Es tajā laikā jau pusgadu apmeklēju fizioterapijas nodarbības spranda problēmu dēļ. Mēnesi katru dienu sāpēja galva.

    Ar sasprindzinājumu konkrētām muskuļu grupām biju nodarījusi sev pāri gan darbā, gan intensīvos treniņos.

    Tāpat bija sākušies sirds pārsitieni, ko, paldies Dievam, varēja atrisināt, novēršot izsvīsto minerālvielu deficītu.

    Līdz ar Jūlijas viedajiem padomiem sākās treniņi komplektā ar olbaltumvielu diētu. Tās uzņemamas ar dzīvnieku un augu valsts produktiem – ar liesu gaļu, zivīm, jūras veltēm, olām, piena produktiem, kuriem ir samazināts tauku saturs, pākšaugiem, riekstiem, sēklām. Man tas viss bija jāapgūst, lai no olbaltumvielām bagātiem produktiem būvētu katru ēdienreizi. Biju gatava pārmaiņām! Turklāt kopā ar Denisu (Jolantas vīrs – džeza mūziķis Deniss Paškevičs), jo vienam pārmaiņu pretvējš vienmēr ir spēcīgāks.

    Tā iemācījos ēst olas, kas līdz tam mani īpaši neinteresēja. Pastiprināti ēdu pupiņas. Nespēju atteikties no maizes pavisam, bet lūkoju, lai tā būtu pilngraudu. Piemēram, brokastīs maizei uzlieku avokado, olu un tomātu vai gurķi.

    Divas maltītes dienā

    Savu ķermeņa apjomu vislabāk varu samazināt, ēdot divas reizes dienā, ko lielā mērā arī ievēroju. Brokastis ir ap pulksten 9.00–10.00, bet otrā ēdienreize – ap 14.00. Ja tās bijušas pilnvērtīgas maltītes, vairāk arī neko neprasās. Izņēmums ir ziemā vai ceļojumos, kad gribas ēst vai nobaudīt vairāk.

    Man nav aizliegto produktu, bet spēju sevi ierobežot.

    Esmu liela saldummīle, taču nekad nenašķēšos vēlu vakaros. Ir dienas, kad ļoti prasās saldu. Tad kopā ar vīru arī nogrēkojam, bet tas arī viss. Un vēl dienās, kad sāp galva, atļaujos apēst ko vairāk.

    Nepārtraukti uzdodu sev jautājumu: ko īsti vēlos? Labi izskatīties un labi justies vai kārtīgi paēst? Ir pareizās dienas, un tādas, kad atpūšos no sava reglamenta. Arī svētkos man nav diētu. Ēdu visu. Aizbraucot uz laukiem, pat kartupeļus ar sīpolu mērci un kotleti. Tas reiz bija mans mīļākais bērnības ēdiens, taču tagad vairs nedod nedz gandarījumu, nedz pareizo sāta sajūtu. Tas liecina tikai par to, ka ir iespējams mainīt savu garšas kārpiņu vēlmes. Alkoholu man arī vairs neprasās nekādā veidā. Tas, starp citu, ļoti atver ēšanas Pandoras lādi.

    Pievilkšanās spēks

    Vēl es trenējos trīs reizes nedēļā. Ja sanāk, pat biežāk. Apmeklēju trenažieru zāli. Man no dabas ir spēcīgs ķermenis, labi attīstīti muskuļi, tāpēc svaru zāle ir man piemērota funkcionālā zona. Savā vecumā esmu iemācījusies arī pievilkties. Jau četras reizes ir manā kontā!

    Uz svariem kāpju ļoti reti. Vienīgais panākumu spogulis ir apģērbs. Pēc jaunākās meitas piedzimšanas man derēja tikai XXL izmēra apģērbs. Tagad visa garderobe bija jānomaina uz M, L izmēra apģērbu. Taču 52 kilogrami man vairs nebūs nekad, jo treniņu rezultātā ir lielāka attīstītu muskuļu masa. Tagad galvenais iegūtais rezultāts ir dzīves gudrība. Turklāt arī jūtos un izskatos daudz labāk. Svarīgākais, lai esi pati ar sevi būtu apmierināta. Tāds arī bija mans mērķis.

    Lai visām spēcīga motivācija un raksturs!

    Jolantas ieteikumi

    • Neko sev neliedz, bet izvairies no sliktajiem produktiem.
    • Nepērc un nenes no pārtikas veikala uz mājām neko lieku.
    • Kļūstot vecākai, ēd mazāk.
    • Izvēlies dzīvot nelielā uzņemto kaloriju deficītā.
    • Nenašķējies starp ēdienreizēm.
    • Aizejot ciemos, pacienājies ar visu, ko sirds kāro, un tad pārtrauc ēst. Pirms viesībām apēd kādu augli!
    • Neēd smagu ēdienu, kad esi nogurusi. Tas vēl vairāk atņems spēku!
    • Neslēp to, kas traucē, bet tiec vaļā no tā!
    • Iemācies atpūsties! Tev nav vienai jāatrisina visas pasaules problēmas!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē