• Kurpes un peldkostīms no plastmasas pudelēm? Aktuāli un stilīgi!

    Stils
    Ieva Smilga
    Ieva Smilga
    2. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Farknot Architect/Shutterstock.com
    Būsim godīgi – plastmasas pudeļu pārvēršana par apģērbu gluži neatrisina piesārņojuma problēmu, bet tas noteikti ir solis pretim tīrākiem okeāniem.

    Ir zīmoli, kam otrreizējā plastmasas pārstrāde  produktos kļuvusi par tēla spodrināšanas elementu, taču ir arī tādi, kam tas kļuvis par misijas jautājumu.

    Patagonia apģērbi

    Viens no ilgtspējīgās modes pionieriem noteikti ir āra apģērbu un inventāra ražotājs Patagonia, kurš jau kopš 1985. gada vērš uzmanību uz dabas piesārņojumu un 1 % no saviem gada ienākumiem ziedo dabas aizsardzībai. Pēdējā gada laikā vien uzņēmums no okeāniem izvācis 935 tonnas plastmasas atkritumu (lielākoties pamestus tīklus), lai tos pārvērstu apģērbā, aksesuāros un inventārā. Kopumā apmēram 87 % no Patagonia saražotās produkcijas veidoti no pārstrādātiem materiāliem.

    • Patagonia Responsibili-Tee®  45 $ patagonia.com
    • Vivaia apavi

      Stilīgs un askētisks zīmols, kas izmanto ne vien pārstrādātas PET pudeles, bet arī rīsu sēnalas un dažādus dabā atrodamus atjaunojamus un videi saudzīgus materiālus. Zīmola populārākais produkts – apavi Aria – sver aptuveni 130 gramu, un katrs pāris izgatavots apmēram no sešām pārstrādātām plastmasas pudelēm.

      • Balerīnas Aria – 92,50 € vivaia.com
      • Picto pulksteņi

        Šie pulksteņi kopš 1984. gada ir nemainīga dāņu dizaina klasika, un jaunākais Picto ģimenes papildinājums ir kolekcija Ocean Ghost Net. Nemainot oriģinālo dizainu, šīs kolekcijas pulksteņi veidoti, pārstrādājot no okeāniem izvilktus pamestos zvejas tīklus, kuros masveidā ieķeras un iet bojā dzīvnieki un putni. Pulksteņiem ir krāsains dizains, un konceptuāli tie paredzēti, lai kalpotu kā atgādinājums par nepieciešamību veikt ilgtspējīgākas ikdienas izvēles.

        • Picto Ocean Ghost Net 40 mm – 99 € pictowatches.com
        • Latviešu Trempel pakaramie

          Trempel sevi pozicionē kā pirmo zīmolu pasaulē, kas ražo apģērbu pakaramos no pārstrādāta un bioloģiski noārdāma kartona. Padomāts ne tikai par to ilgtspēju, bet arī funkcionalitāti un dizainu, lai pakaramie labi izskatītos gan veikalu, gan mājas interjerā. Noteikti jāpiemin, ka šis ir latviešu zīmols un produkti tiek ražoti tepat Latvijā.

          • Trempel Black pakaramais – no 44,13 € (par 10 vienībām) trempel.lv
          • Toms apavi

            Zīmols Toms kļuva populārs savas Pērc vienu, dāvini vienu! politikas dēļ. Tas ir – par katru nopirkto apavu pāri uzņēmums otru tādu pašu pāri ziedoja labdarībai. Pieprasījums pēc viņu apaviem bija tik liels, ka šis princips ražotāju gandrīz izputināja, tāpēc ziedošanas modelis tika mainīts, dažādām labdarības organizācijām ziedojot trešo daļu no saviem ienākumiem. Bet galvenais – Toms apavi ar earthwise™ zīmi tiek ražoti no 100 % pārstrādājamiem un otrreiz izmantotiem materiāliem.

            • Toms Alpargata Rope Espadrille  69,95 $ toms.com
            • CASETiFY telefona vāciņi

              Kāpēc izvēlēties parastu telefona aizsargvāciņu, ja vari dabūt tādu, kas ražots no plastmasas pudeles? Pazīstamais zīmols CASETiFY radījis līniju Re/CASETiFY, kurā telefona aizsargi ražoti tieši no pārstrādātas plastmasas, gada laikā pārstrādājot otrreiz lietojamā produkcijā apmēram 28 tūkstošus kilogramu plastmasas. Zīmols arī ieviesis programmu, kurā var nodot savu veco CASETiFY telefona vāciņu, lai tas tiktu pārstrādāts jaunā.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē