• Kāpēc āda ziemā kļūst bāla?

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    7. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wavebreakmedia/Shutterstock.com
    Skaidro dermatoloģe Anita Ābelīte.

    Krasas gaisa temperatūras svārstības ziemā, tumšais laiks, pilsētas stress un gaisa piesārņojums tavu sejas ādu var padarīt bālāku, kaprīzāku un jutīgāku.

    Pat labi kopta āda aukstā vēja un mitruma ietekmē var kļūt sausāka, saspringtāka un reaģēt ar apsārtumu un netīkamu kairinājuma sajūtu.

    Tas nozīmē, ka āda nesaņem visas vielas, kas gādā par tās aizsargfunkciju, un tai steigšus ir vajadzīga rūpīga kopšana, kas atjauno ādas veselību.  

    • Labs sākums: dodies pastaigā un izkusties svaigā gaisā vairākas reizes dienā, vēdini telpas, lai sarūpētu savām šūnām skābekļa devu. Ēd produktus, kas satur vērtīgās omega taukskābes un dažādus vitamīnus, – treknās zivis, augu eļļu, dārzeņus, riekstus, jūras produktus, augļus u. c.
    • Pabaro ādu: rītos un vakaros ar micelāro ūdeni vai toniku, kas nesatur spirtu, attīri ādu no dienas/nakts putekļiem, kosmētikas un liekā sebuma. Reizi nedēļā veic pīlingu, lai stimulētu jaunu ādas šūnu veidošanos un mazinātu piesārņojuma un stresa postošo ietekmi.

    Ikdienā lieto atjaunojošos anti-age krēmus ar retinolu, augu keramīdiem un A, E, C vitamīnu.

    Tas ir īsts antioksidantu kokteilis, kas palīdz saglabāt hidrolipīdu slāni, tādējādi aptur ādas izsausēšanu, nodrošina dziļu atjaunošanos un samazina grumbiņas. Īpaši vērtīgs ir nakts krēms, tas sakopj pat ļoti nogurušu ādu.

    • Siltumam: aukstā laikā plānā kārtiņā lieto tonālo krēmu vai pūderi – tie ādai kalpo kā silta sega. Pārāk bieza kosmētikas kārta uz sejas ādas var radīt diskomfortu. Taukainai ādai piemērotāks ir vieglas konsistences tonālais krēms ar taukus absorbējošām sastāvdaļām. Sausai ādai – šķidras konsistences mitrinošs tonālais krēms. Ļoti problemātiskai ādai – krēms, kas neaizsprosto poras un satur antibakteriālas vielas.
    • Aizsargā! Ja gaisa temperatūra ir krietnos mīnusos un plānots dodies ārā uz ilgāku laiku, uz sejas un kakla zonā klāj barojošu krēmu. Tas veido plānu, gaisa caurlaidīgu aizsargkārtiņu, ļauj ādai elpot un aizsargā to pret aukstumu un vēju.

    Ja nevēlies iegūt pigmenta plankumus, saulainā laikā noteikti lieto biezākas konsistences saules aizsargkrēmu ar SPF 20–30.

    Atpūšoties saulainā dienā uz kalna, ne tikai sev, bet arī visai ģimenei rūpīgi uzklāj aizsargkrēmu ar SPF 50. Ja esi ārā ilgāk par trim stundām, tas ir jāuzklāj vēlreiz.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē