• Kā kopt skaisti sirmos matus? Ieteikumi un produkti

    Skaistumkopšana
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    16. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ja mati ir sirmi, to kopšanai jāvelta īpaši daudz uzmanības.
    Foto: Shutterstock
    Ja mati ir sirmi, to kopšanai jāvelta īpaši daudz uzmanības.
    Sirmi mati izskatās labi un pat ļoti efektīgi, bet tiem jābūt koptiem, lai ir skaisti mirdzoši un paklausīgi. Lūk, daži orientieri, kas palīdzēs izvēlēties visvairāk piemēroto stratēģiju.

    Kur pazūd matu pigments?

    Matu krāsu veido pigments – melanīns; ja tas izzūd, mati nosirmo. Pirmais sirmums visbiežāk parādās uz deniņiem, bet ne vienmēr. Apskatot sirmu matu mikroskopā, redzams, ka pigmenta vietās pakāpeniski paliek tikai tukši gaisa pūslīši, tāpēc mati kļūst pavisam balti, gandrīz pat caurspīdīgi. Der zināt, ka pigments sirmajos matos nekad neatjaunojas. Mati bez pigmenta dažkārt kļūst pelēcīgi dzeltenīgi, nepakļāvīgi – grūti ķemmējami un ieveidojami.

    Nereti arī sievietēm, kam bijuši pat ļoti biezi mati, nosirmojot tie kļūst aizvien plānāki.  

    Ko darīt?

    • Sāc ar frizieri, jo neatkarīgi no tā, vai izvēlies nosirmot dabiski vai nokrāsot sirmus matus, galvenais ir labs matu griezums. Lai matus padarītu vieglāk veidojamus, vari ielikt vieglus ilgviļņus – ķīmiskā apstrāde sirmos matus padara nedaudz pakļāvīgākus.
    • Ikdienā lieto sirmiem matiem paredzētos matu kopšanas līdzekļus, pielāgojot tos savai matu struktūrai – bieziem un rupjiem matiem vai smalkiem un plāniem matiem. Pēc matu mazgāšanas noteikti lieto kondicionieri vai masku, kas aizsargā matus no vides ietekmes. Gan profesionālās, gan plaša patēriņa kosmētikas klāstā ir līdzekļi un pat līnijas sirmu matu kopšanai ar norādi anti-age, time, silver, grey u. c. Tie sakopj, baro, nogludina pat ļoti cietus un spurainus matus. Šai matu kosmētikai mēdz būt pievienoti violeti pigmenti, kas neitralizē dzeltenās nokrāsas un piešķir matiem vēsāku toni.
    • Lai mati nekļūtu jūtami plānāki, rūpējies par galvas ādu. Lai uzlabotu tās elpošanu, ādu nepieciešams attīrīt, izmasēt, pabarot un samitrināt. Ļoti noderīgi ir speciāli fluīdi, serumi un losjoni galvas ādas atjaunošanai, matu sīpoliņu barošanai un stimulēšanai un matu augšanas veicināšanai.
    • Plānu matu veidošanai izmanto apjoma līdzekļus – apjoma vai piesakņu putas u. c. Veidojot matus ar karstajām ierīcēm, obligāti lieto līdzekli aizsardzībai pret karstumu.
    • Sirmo matu mirdzuma uzturēšanai var noderēt arī tonējoši šampūni, balzami, maskas, putas, izsmidzināmi spreji un lakas. Tie palīdz koriģēt krāsu pigmentus, pastiprināt un uzturēt vēso nokrāsu.
    Vai der dabiskās krāsas? 
    Ja tomēr sirmos matus gribi nokrāsot, jāuzmanās ar dabiskajām krāsām (piemēram, hennu). Tās dod intensīvāku toni un spīdumu, uzlabo matu struktūru, ārstējoši iedarbojas uz matu zvīņām un galvas ādu, taču rezultātu grūti paredzēt – dabiskās krāsvielas pilnībā nenokrāso nosirmojušus un iepriekš ar ķīmiskām krāsām krāsotus matus.

    Iesakām produktus sirmu matu kopšanai:

    Wella Professionals Cool Blonde šampūns un kondicionieris vēsa gaišā toņa iegūšanai

    Atsvaidzina un uztur toņa dzidrumu un spožumu dabiskiem un krāsotiem blondiem matiem, balinātām matu šķipsnām un sirmiem matiem. Violetais šampūns novērš matu dzeltēšanu un aizsargā no lūšanas, mati kļūst zīdaini maigi. Kondicionieris atdzīvina krāsu un uztur piesātinātu, daudzdimensionālu toni. Satur mitrinošas sastāvdaļas intensīvai matu kopšanai.

    Wella Professionals Invigo Blonde šampūns, Drogas

    Wella Professionals Invigo Blonde kondicionieris, Drogas

    Wella Professionals Invigo Blonde šampūns un kondicionieris, Douglas

    Wella Professionals Invigo Blonde šampūns, Mēness aptieka

    Wella Professionals Invigo Blonde kondicionieris, Mēness aptieka

    Klorane kondicionieris ar piparmētrām 

    Aizsargā matus no vides faktoriem (piesārņojums, cigarešu dūmi, izplūdes gāzes), kas padara matus nespodrus un jutīgu galvas ādu. Nodrošina efektīvu galvas ādas un matu aizsardzību, lai novērstu piesārņojošo daļiņu pielipšanu. Atšķetina matus, atjauno to spīdumu un atsvaidzina galvas ādu.

    Klorane kondicionieris ar piparmētrām, Apotheka

    Klorane kondicionieris ar piparmētrām, Euroaptieka

    Klorane kondicionieris ar piparmētrām, Internetaptieka

    Joico Youth Lock līnija nobriedušu matu kopšanai un aizsardzībai

    Satur atjaunojošu formulu, kolagēnu un buriti eļļu, kas mitrina sausus matus, palīdz atgūt jauneklīgu matu mirdzumu, elastību un apjomu, samazina matu izkrišanu pat par 60 %. Aktīvās vielas nogludina matus, kontrolē pūkošanos. Šampūns, kondicionieris, maska un līdzeklis matu aizsardzībai pret karstumu.

    Joico Youth Lock līnija, Douglas

    Joico Youth Lock līnija, Loverte

    Joico Youth Lock līnija, Topbeauty

    Keune Care Silver Savior līnija dabiskiem vai krāsotiem blondiem, pelēcīgiem, izteikti gaišiem vai eleganti sudrabainiem matiem

    Šampūns un kondicionieris satur violetos pigmentus, kuri neitralizē nevēlamo silto toni, kā arī barojošo B5 provitamīnu, bagātināts ar kviešu proteīniem, kas piešķir matiem apjomu un stiprina to struktūru. Putas vēsi blondiem, pelnu blondiem, baltiem, pelēkiem vai sirmiem matiem – gan tiem, kas tādi no dabas, gan tiem, kuru tonis iegūts salonā – palīdz saglabāt izteiksmīgu dzidru vēso toni.

    Keune Care Silver Savior līnija, Keune

    Keune Care Silver Savior līnija, Shopbeauty

    Keune Care Silver Savoir šampūns un kondicionieris, Kristiana

    Kadus Professional Toneplex Pearl Blonde šampūns un maska ar violetiem pigmentiem un Proplex tehnoloģiju toņa uzturēšanai 

    Atsvaidzina vēsi blondu matu toni (no 7 līdz 10) un atjauno matu saites. Attīra dabiski sirmus matus ar dzeltena toņa korekciju sudrabaini zilas nokrāsas virzienā.

    Kadus Professional Toneplex Pearl Blond produkti, Douglas

    Kadus Professional Toneplex Pearl Blond produkti, Mēness aptieka

    Kadus Professional Toneplex Pearl Blond produkti, Tradehouse

    Lasi reālu sirmošanas stāstu šeit:

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē