• Klintsons atklāj burvju notievēšanas līdzekli – tauki kūst!

    8. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ansis Klintsons dodas tipināt!
    Foto: F64
    Ansis Klintsons dodas tipināt!
    «Tipināšanas laikā labi kūst tauki,» atklājis mūziķis Ansis Klintsons. Tāpēc viņš tipina jau 120 dienas. «Kundzītes ar iepirkuma maisiņiem rokās ir ātrākas par mani,» nosmej viņš.

    «Agrāk dienā izsmēķēju paciņu cigarešu un arī vīni man tīri labi garšoja. Līdz 25 gadiem šādai sevis indēšanai sekas īsti nejutu, taču, jo vecāks kļuvu, jo sliktāka kļuva pašsajūta,» atminas mūziķis Ansis Klintsons, kurš nākamgad svinēs 50. jubileju. Grādīgos dzērienus Ansis nav baudījis vairāk nekā trīs gadus, un drīz būs gads, kopš nav smēķējis. Kā ķirsīti uz kūciņas mūziķis atturībai no šiem netikumiem pievienojis regulāras fiziskās aktivitātes – tipināšanu jeb lēnu riksīti. «Viens no iemesliem sākt tipināt bija smēķēšanas atmešana. Nikotīns ir kā kruķis, pret kuru atbalstoties tu pierodi staigāt diendienā. Kad tas tiek atņemts, tu gāzies un kādu laiku staigā ar nobrāztiem ceļgaliem. Nikotīns ir arī apetīti kontrolējošs un trauksmi mazinošs, tāpēc, atsakoties no tā, jābūt gatavam kļūt par histērisku resni,» smejas mūziķis, kurš tam visam izgājis cauri. «Atmetot smēķēšanu, pazūd sāta izjūta. Manā gadījumā sevišķi kārojās viss saldais, tādēļ man šausmīgi pieauga svars – par vairāk nekā 20 kilogramiem. Iepriekš svēru 75 kilogramus, bet, pirms sāku tipināt, jau virs simtiņa,» neslēpj Ansis. Tagad viņš sver 95 kilogramus.

    «Tipināšana ir pasaulē populāra nodarbe fiziskās un mentālās veselības atjaunošanai un uzlabošanai. Tā ir zemas līdz mērenas intensitātes fiziska slodze, kuras laikā, starp citu, labi kūst tauki. Tāds lēns riksītis, kuram veltu stundu dienā,» iedrošina Ansis, kurš stundas laikā pieveic vidēji piecus kilometrus.

    «Tipinot ir jāelpo caur degunu. Tiklīdz rodas sajūta, ka vajag atvērt muti, tā ir zīme – tipini pārāk ātri,» akcentē Klintsons un piebilst – svarīgi ir, lai ķermeņa svars tiktu pārlikts uz pirkstgala. «Tipināšana ir tik meditatīva, ka diennakts laikā pilnībā atjaunojos. Pēc klasiskas skriešanas tam vajadzīgas vismaz divas diennaktis. Citādi tu lēnām grauj savu imūnsistēmu. Diemžēl daudzi ik dienas izspiež sevi augstas intensitātes treniņos, jo ego kliedz: «Tev jābūt čalim, kas var pacelt lielāko akmeni ciemā!»,» tā Ansis.

    Vairāk par tipināšana smalkumiem lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    • Kā klājas Raimondam Paulam pēc Lanas aiziešanas
    • Vai slavu var nopirkt par naudu? Laimes pārdevēja Uresina iekrīt par 999 dolāriem.
    • Tautā iemīļotajam aktierim Uldim Dumpim 80! Sieva Daina atklāj, kādas svinības ieplānotas
    • Sipeniecei izdevies satriecoši notievēt! Kā viņai tas izdevies?
    • Deputāta Dekšņa nāve šokē visus. Draugi Aizkustinoši atvadās pie jūras
    Privātā Dzīve nr40/2023

     

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē