• FOTO: Patmalniece svin Lieldienas itāļu gaumē. Paskat, kāds krāšņums!

    10. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Elita Patmalniece ar draugiem
    Foto: F64
    Elita Patmalniece ar draugiem
    Lieldienas ir lielisks iemesls sapulcēt draugus pie skaisti klāta galda un baudīt kopā būšanu. Māksliniece Elita Patmalniece to dara ar glanci un itāļu ekspresiju.

    «Man Lieldienas saistās ar Kristus augšāmcelšanās svētkiem. Tas nāk no bērnības, kad dzīvojām Latgalē. Lielajā Piektdienā gāju uz baznīcu, klausījos par Kristus moku ceļu. Taču Lieldienās vienmēr jūtu atdzimšanas prieku,» stāsta māksliniece Elita Patmalniece.

    Jau gadu Elitas otrās mājas ir galerijā «Putti», kur viņas izstāde «Mirklis» nemitīgi tiek papildināta ar jaunām gleznām, traukiem un tērpiem.  Nupat māksliniece tur uzbūra košu ballīti draugiem, lai nosvinētu Lieldienas un pavasara atnākšanu.

    Tas bija īsts krāsu sprādziens – galds tika servēts ar Lieldienu jaunās kolekcijas šķīvjiem, krāsainiem zīda lakatiņiem, kas šoreiz kalpoja kā salvetes, vāzēs tika likti pūpoli un koši dzeltenās narcises.

    Izrādās, Elita ir ne tika talantīga māksliniece, bet arī lieliska namamāte. Viņa draugus cienāja ar pašas ceptu fokaču – tradicionālo itāļu maizi. «Šādu maizi bieži cep mana māsa Ilze, un recepti es aizņēmos no viņas. Savu fokaču papildināju ar latviskām garšām – mīklai pievienoju alu un ķimenes,» stāsta Patmalniece. Galdā tika celts arī tradicionālais Lieldienu deserts – pasha.  

    Pēc gardās maltītes sekoja olu kaujas. Olas Elita šogad nolēmusi krāsot pēc tradicionālām latviešu metodēm – sīpolu mizās. Un, lai ballītei piešķirtu karalisku akcentu, tās tika izrotātas ar kaviāru.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē