• Deputāte iestājas par nagu meistariem: Jūtu līdzi šiem speciālistiem un esmu dusmīga uz valdību

    Skaistumkopšana
    Anastasija Kuzminova
    12. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dmitrijs Suļžics (F64)
    Nagu kopšanas speciālisti iebilst pret valdības lēmumu liegt viņiem strādāt pandēmijas laikā. Piketā viņus atbalstīja košā Rīgas domes deputāte.

    Pirms neilga laika pie Saeimas un Ministru kabineta pulcējās nagu kopšanas speciālisti, protestējot pret liegumu ārkārtējā situācijā sniegt savus pakalpojumus. «Stāsts ir par to, ka mums neļauj strādāt. Turklāt saloni stāv tukši, un īres maksu neviens neatceļ. Skumji, ka pie mums no Saeimas neviens neiznāca. Laikam tie, kas sēž siltos krēslos, mūs nespēj sadzirdēt,» pauda Profesionālās skaistuma skolas direktores vietniece un pedagoģe Zane Melnace.

    Toties skaistumkopšanas speciālistus uzklausīja Rīgas domes deputāte juriste Ieva Brante, kas ieteica valdībai nosūtīt vēstuli, kur paskaidrotu, kā meistari var garantēt pakalpojumu drošu sniegšanu. Brante uzskata, ka valdības atteikums ļaut manikīra un pedikīra pakalpojumus procedūras laikietilpīguma dēļ, nebija pamatots.

    «Muļķības! Klasisku manikīru var veikt vidēji 45 minūtēs. Savukārt frizieris ar maniem matiem reizēm strādā divas stundas.

    Manikīra un pedikīra speciālisti pat pirms kovida atbilstoši savām amata prasībām veica darbu sejas maskā.

    Tāpēc, manuprāt, viņi varētu nodrošināt drošu pakalpojumu,» pārliecināta ir viņa.

    «Mans ierosinājums meistariem ir nepadoties. Viens atteikums vēl neko nenozīmē, var lūgt atkārtotu izskatīšanu. Nekas neliks valdībai mainīt lēmumus, ja meistari paši necīnīsies par savām tiesībām. Ļoti ceru, ka valdība ņems vērā speciālistu aktivitāti,» PDz saka Brante.

    «Mani bēdīgu un bažīgu dara tas, ka šie speciālisti ir palikuši bez jebkādiem naudas līdzekļiem, jo kompensējošo mehānismu valdība viņiem nepiedāvā. Sanāk tā – valsts atņem darbu, un, kā dzīvosiet, tā ir jūsu problēma. Tas ir šausmīgi, un šāda rīcība veicina neuzticēšanos valdībai, rada plaisu starp tautu un valdību. Jūtu līdzi šiem speciālistiem un esmu dusmīga uz valdību. Protams, mēs esam apdraudēti pandēmijas laikā, tomēr neizprotu, kādēļ cilvēkam, kas var sniegt drošu pakalpojumu, liedz iespēju pelnīt iztiku ģimenei,» pauž viņa.

    Ik pa laikam izskan informācija, ka skaistumkopšanas pakalpojumi tiek sniegti slepus, un daudzas dāmas tos turpina izmantot. Arī Brante ikdienā mēdz paspilgtināt savu ārieni ar košu manikīru un pieaudzētām skropstām. Vaicāta, kā šobrīd veic ierastos skaistumkopšanas rituālus, viņa saka: «Pati saviem spēkiem. Nopirku caurspīdīgu nagu laku, lai atjaunotu nagu lakas košumu. Kad šis jautājums man kļūs aktuāls, tad arī meklēšu risinājumus,» norāda viņa.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē